Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
7. září 2022 11:56
Čas čtení 1:35

„Chci říkat, že někdo je cikán nebo černý,“ uvedla kandidátka do Senátu Daniela Kovářová

Kategorie:
News
Uložit Uložené
„Chci říkat, že někdo je cikán nebo černý,“ uvedla kandidátka do Senátu Daniela Kovářová
Zdroj: AK Daniela Kovářová/volně k užití

Daniela Kovářová chce také chodit do hospody, dávat si tlačenku a zapíjet ji pivem.

Bývalá ministryně spravedlnosti a současná kandidátka do Senátu za obvod Plzeň-město Daniela Kovářová na sebe upozornila dalším kontroverzním výrokem. Na sociálních sítích se objevilo video z volební diskuze na TV Nova. Kovářová se ve svém závěrečném projevu rozhodla bránit „normální svět“, ke kterému ve své kampani často odkazuje. Nezdráhala se přitom použít nevhodná vyjádření. 

(Ne)normální svět Daniely Kovářové

„Chci říkat pravdu. Chci říkat, že někdo je cikán nebo černý, chci rodinu, kterou tvoří muž a žena,“ uvedla Kovářová ve svém projevu, jehož úryvek se objevil na sociálních sítích. Tyto výroky pronesla Kovářová až v samotném závěru. Ještě před tím uvedla, jak si představuje svůj boj za normální svět. „Chci chodit do hospody, chci si dávat tlačenku a zapíjet ji pivem. Chci si říkat svůj názor, jaký mám. Nechci, aby se vypínaly weby, nechci, aby mi mazali statusy na Facebooku,“ vyjádřila v živém vysílání nejsledovanější české komerční televizní stanice své obavy z cenzury.

Václav Láska: Je to autentická Kovářová. Řekne cokoli, aby si získala pozornost

Redakce Refresheru oslovila s žádostí o reakci senátora Václava Lásku (SEN 21), který se vůči výrokům Daniely Kovářové už několikrát vymezil. „Je to autentická Kovářová. Řekne cokoli, aby zaujala, aby si získala pozornost. Je to žena, která se snaží dlouhodobě prosadit v politice plné mužů tím, že se snaží říkat ještě větší blbosti než ten nejhloupější politik/muž,“ odpověděl na dotaz k nejnovějším výrokům bývalé šéfky resortu spravedlnosti.

Daniela Kovářová se prezentuje jako člověk, který chce bránit normální svět. Takové je i její motto, se kterým vstupuje jako kandidátka do pozimních senátních voleb. Není to poprvé, co na sebe upozornila kontroverzními výroky. 

V roce 2017 byla například ostrou kritičkou hnutí Me Too. „Dívky se dnes berou příliš vážně a pak se jich všechno dotkne,“ uvedla například tehdy k hnutí pro Seznam Zprávy bývalá politička. „Sexuální obtěžování je přirozená věc, kterou podnikali naši předkové, a kdyby ji nepodnikali, tak tady nebudeme,“ řekla o rok později Kovářová v pořadu Události, komentáře České televize. 

Anketa:
Co si myslíš o výrocích Daniely Kovářové? 
OK, boomer.
Rasismus nemá ve veřejném prostoru co dělat.
Důstojná nástupkyně Věry Pohlové. Taky nechci, aby mi mazali Facebooky.
Mám teď chuť na pivo nebo na tlačenku.
OK, boomer.
55 %
883 Hlasů
Rasismus nemá ve veřejném prostoru co dělat.
14 %
225 Hlasů
Důstojná nástupkyně Věry Pohlové. Taky nechci, aby mi mazali Facebooky.
12 %
196 Hlasů
Mám teď chuť na pivo nebo na tlačenku.
19 %
296 Hlasů

Nedávno Kovářová způsobila rozruch také na právnické fakultě. Během své přednášky na téma klady a zápory ženské emancipace měla poukázat na několik údajně negativních dopadů ženské emancipace, které ovšem nevycházely ze studií, nýbrž z osobních dojmů.

Jestli máš po přečtení článku také chuť bránit normální svět, zabojovat o něj můžeš například v pražských podnicích, kde se po zavíračce najíš za polovic.

31. srpna 2022 6:00 Čas čtení 4:31 Tipy na podniky v Praze, kde se před zavíračkou najíš za polovic a zachráníš jídlo před vyhozením Tipy na podniky v Praze, kde se před zavíračkou najíš za polovic a zachráníš jídlo před vyhozením
Domů
Sdílet
Diskuse