Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Radim Šlechta
8. září 2022 9:30
Čas čtení 0:54

Ukrajina dobyla zpět 400 kilometrů čtverečních území, píše ISW

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Ukrajina dobyla zpět 400 kilometrů čtverečních území, píše ISW
Zdroj: TASR/AP/Vadim Ghirda

Podle Institutu pro studium války získaly ukrajinské síly zpět 400 kilometrů čtverečních svého území za dva dny.

Ukrajinská protiofenziva vybojovala v oblasti Izjumu v posledních dvou dnech přibližně 400 km čtverečních území. Informuje o tom americký Institut pro studium války (ISW). Pro Rusko to podle organizace představuje nepříjemné překvapení, které může podrývat morálku vojáků. Institut pro studium války to uvádí na svých stránkách.

Ukrajinské síly se posunuly přibližně dvacet kilometrů hluboko na území izjumské oblasti, kterou mělo pod kontrolou Rusko. Podle ISW se podařilo ukrajinským vojákům dobýt zpět přibližně 400 kilometrů okupovaného území. Podle institutu mohl tento krok Ukrajiny Rusko značně překvapit.

„Ruští milblogeři vyjádřili obavy, že tento ukrajinský protiútok usiluje o přerušení pozemních komunikačních linek (GLOC) do ruských týlových oblastí v Kupjansku a Izjumu, což by umožnilo ukrajinským jednotkám izolovat ruská uskupení v těchto oblastech a znovu dobýt rozsáhlé části území,“ píše institut na stránkách. Zmínění milblogeři prý používali značně znepokojený a panický tón.

31. srpna 2023 10:52 Čas čtení 1:41 Na legionellu zemřelo v Polsku již 16 lidí. Nemoc se vyskytuje v důležitém vojenském uzlu na hranicích s Ukrajinou Na legionellu zemřelo v Polsku již 16 lidí. Nemoc se vyskytuje v důležitém vojenském uzlu na hranicích s Ukrajinou

O tom, že se Rusku nedaří plnit cíle, mluvil například i litevský exministr zahraničí a obrany Linas Linkevičius. Reagoval tím na slova mluvčího Kremlu Dmitrije Peskova o tom, že Moskva připouští jednání s prezidentem Zelenským. Ten v rozhovoru pro Rossija 1 uvedl, že Rusko je připraveno s Ukrajinou jednat, avšak pouze o tom, jak bude okupovaná země plnit požadavky Kremlu.

Domů
Sdílet
Diskuse