Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
Ilona Hobzová
8. září 2022 17:17
Čas čtení 0:54

Světlana Witowská končí v České televizi. Byla to jízda nejdřív osobákem, potom první třídou, uvedla

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Světlana Witowská končí v České televizi. Byla to jízda nejdřív osobákem, potom první třídou, uvedla
Zdroj: Wiki Commons/volně k užití

Zatím není známo, kam známá moderátorka z Kavčích hor zamíří.

Světlana Witowská odchází z České televize. Novinářka a moderátorka se od listopadu letošního roku rozhodla zahájit novou životní etapu. Na Twitteru poděkovala divákům za přízeň, kolegům za skvělých dvacet let života a vedení televize za důvěru.

Odchod další oblíbené tváře

„Moderátorku Světlanu Witowskou vídali diváci na obrazovkách ČT přes dvacet let. A byla vynikající – nejen v Událostech, Interview ČT24, Událostech, komentářích, ale třeba i při prezidentském duelu. Od listopadu se rozhodla začít novou etapu. Přejeme mnoho úspěchů,“ uvedla ve čtvrtek na sociálních sítích Česká televize. 

Moderátorka sama zprávu potvrdila. „Začalo to v roce 1996. Byla to jízda nejdřív osobákem, potom 1. třídou. A stála za to,“napsala.

Vystudovaná právnička Světlana Witowská začala v České televizi pracovat v roce 1996. Později odešla do konkurenční Primy, později se ale na Kavčí hory vrátila. Od roku 2014 moderovala pořad Interview. Několik let byla také tváří hlavního zpravodajského pořadu Události. Velkou popularitu si získala za moderování prezidentské debaty v roce 2018. O rok dříve získala novinářskou cenu Karla Havlíčka Borovského.

Witowská odchází jen několik měsíců poté, co odchod z veřejnoprávní televize oznámila jedna z moderátorek zpravodajských pořadů Linda Bartošová.

Domů
Sdílet
Diskuse