Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
8. září 2022 19:18
Čas čtení 0:50

VIDEO: Z charkovské zoo utekla samice šimpanze, vrátila se v bundě a na kole

Kategorie:
News
Uložit Uložené
VIDEO: Z charkovské zoo utekla samice šimpanze, vrátila se v bundě a na kole
Zdroj: Twitter/Hanna Liubakova

Desetiletou Chichi přemluvili ošetřovatelé k návratu asi po dvou hodinách.

Z charkovské zoologické zahrady utekla samice šimpanze. Několik hodin se toulala po městě a odmítala se vrátit. Když ale začalo pršet, nechala se nalákat na žlutou bundu a na kole jedné z ošetřovatelek se vrátila do zoo. Video z odchytu opice sdílela na Twitteru běloruská novinářka Hanna Liubakova.

Zvíře přesvědčil až déšť

Na prvních záběrech se desetiletá samice Chichi prochází městem, v parku i mezi auty. V další části se k ní po čtyřech přiblíží jedna ze zaměstnankyň zoo Victoria Kozyreva a snaží se zvíře marně přesvědčit k návratu. Později ale začne pršet a samici naláká žlutá bunda ošetřovatelky, kterou si nechá obléknout, a ošetřovatelku obejme. Zpátky do zoo se nechá ošetřovateli odvézt na kole.

Chichi byla na začátku ruské invaze – podobně jako mnoho jiných zvířat – převezena do zoo z ekoparku Feldman, venkovní zoo na severu Charkova. I po přesunu do zoologické zahrady zůstávají ale zvířata v nebezpečí, kvůli ostřelování jsou také ve větším stresu.

Domů
Sdílet
Diskuse