Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
9. září 2022 13:35
Čas čtení 0:16

ŽIVĚ: Na počest královny Alžběty II. se rozezněly zvony

Kategorie:
News
Uložit Uložené
ŽIVĚ: Na počest královny Alžběty II. se rozezněly zvony
Zdroj: Getty Images/Victoria Jones – WPA Pool

Po celém Spojeném království se v pátek v poledne místního času (13:00 SELČ) rozezněly zvony na počest královny Alžběty II., která zemřela ve čtvrtek, informuje TASR.

Ústřední rada zvonařů doporučila tlumené zvonění, které má trvat hodinu. Zvony se ozývají na Westminsterském opatství, katedrále svatého Pavla či na hradě Windsor, informovala televize Sky News.


Minutou ticha uctili královnu v poledne i v britském parlamentu. Ve 13:00 místního času (14:00 SELČ) vypálí v Hyde Parku salvy příslušníci Královského jezdeckého dělostřelectva a z londýnského Toweru příslušníci Ctihodné dělostřelecké roty. Salv bude celkem 96 a budou symbolizovat věk, ve kterém královna zemřela.

8. září 2022 21:30 Čas čtení 2:27 Charles je novým britským králem. Bojuje za životní prostředí, mezi lidmi však příliš populární není Charles je novým britským králem. Bojuje za životní prostředí, mezi lidmi však příliš populární není
Domů
Sdílet
Diskuse