Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Ilona Hobzová
11. září 2022 15:14
Čas čtení 0:48

V Hongkongu poslali 5 lidí do vězení kvůli dětské knize, má prý politický podtext

Kategorie:
News
Uložit Uložené
V Hongkongu poslali 5 lidí do vězení kvůli dětské knize, má prý politický podtext
Zdroj: Getty Images

Pětice logopedů svou vinu odmítá.

Hongkongský soud v sobotu poslal na devatenáct měsíců do vězení pět logopedů za pobuřování. Důvodem je dětská kniha, kterou vytvořili. Podle rozhodnutí soudu byla pětice odsouzena za „spiknutí s cílem tisknout, publikovat, distribuovat, zobrazovat nebo reprodukovat pobuřující publikace“. Logopedové vinu odmítají.

Kniha jako semínko nestability?

Obvinění se točí kolem série knih, v níž je hlavním dějištěm vesnice, ve které žijí ovce odolávající vlčí smečce. Soudce kvůli obsahu knih označil jednání logopedů za cvičení, které malým dětem vymývá mozky a nutí je přijmout jisté názory a hodnoty, a to takové, že Čína nemá nad Hongkongem žádnou moc. 

„Jakmile si děti osvojí takové myšlení, bude zaseto semínko nestability,“uvedl soudce. Tím, že si děti ztotožní vlka s Čínou, budou podle soudu vedeny k víře, že čínská vláda přichází do Hongkongu se zlým úmyslem vzít jim domov a zničit jejich šťastný život.

Lorie Lai, Melody Yeung, Sidney Ng, Samuel Chan a Marco Fong jakoukoli vinu odmítají. Yeung podle serveru CNN u sobotního soudu prohlásila, že „lituje pouze toho, že před zatčením nevydala více obrázkových knih“.

2. května 2024 15:42 Čas čtení 0:57 Sdílíš děti online? Riskuješ sexuální zneužití fotek, ukázala studie Sdílíš děti online? Riskuješ sexuální zneužití fotek, ukázala studie

Odsouzená pětice čekala na verdikt přímo ve vazbě více než rok, podle jejich právníka se tato doba odečte od trestu. K jejich propuštění by tak mělo dojít přibližně do měsíce.

Domů
Sdílet
Diskuse