Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
TASR
11. září 2022 13:43
Čas čtení 1:09

FOTO: William a Harry na společných záběrech vyvolali rozruch. Média vyzdvihují údajné příměří

Kategorie:
News
Uložit Uložené

Podle zdrojů z prostředí královské rodiny pozval Harryho a Meghan na sobotní setkání princ William.

Titulním stránkám britských tištěných médií v neděli dominují záběry princů Williama a Harryho a jejich manželek naznačující jejich možné usmíření. Čtveřice si totiž v sobotu společně přišla před Windsor prohlédnout květiny a dary, které tam Britové přinesli na znak úcty k zesnulé královně Alžbětě II. Informoval o tom TASR.


Stanice BBC připomíná, že bratři William a Harry žijí velmi odlišné životy. Zatímco Harry a jeho manželka Meghan se v roce 2020 vzdali svých královských povinností a přestěhovali se do Spojených států, kde často čelí ne vždy pozitivnímu mediálnímu zájmu, princ William se stal po smrti Alžběty II. následníkem britského trůnu a jeho otec král Charles III. mu udělil titul prince z Walesu.

11. září 2022 12:00 Čas čtení 14:22 Alžběta II. byla zkušená diplomatka a silná žena. Oblíbená byla i v Česku, říká politoložka (Rozhovor) Alžběta II. byla zkušená diplomatka a silná žena. Oblíbená byla i v Česku, říká politoložka (Rozhovor)
William a Harry
Zdroj: TASR/AP

Bulvár má svou verzi

Podle zdrojů z prostředí královské rodiny pozval Harryho a Meghan na sobotní setkání princ William. Bylo to zřejmě poprvé od března 2020, kdy byli bratři, kteří údajně mají komplikovaný vztah, viděni společně na veřejnosti, píše deník The Guardian.


„Sjednocení v žalu,“ píší na své titulce noviny The Daily Telegraph, zatímco bulvár The Sun uvádí: „Všichni 4 za jednu.“ Deník The Times však poukázal na stále napjaté vztahy.

8. září 2022 22:00 Čas čtení 2:01 Alžběta II.: 10 fotografií ze života zesnulé královny Alžběta II.: 10 fotografií ze života zesnulé královny

Přispěvatelka The Sun a expertka na britskou královskou rodinu Ingrid Seward napsala: „Zdá se, že královna svým úmrtím dokázala nemožné – znovu spojit bratry Williama a Harryho.“

„Když vystoupili ze stejného vozidla, aby se prošli mezi lidmi před windsorským hradem v doprovodu svých manželek, národ zadržel dech,“ pokračovala. Dodala, že je docela možné, že v důsledku velkých emocí se možná bratři znovu spřátelí.


Noviny Daily Mail konstatují, že opětovné usmíření bratrů by potěšilo miliony lidí, není však jisté, zda by jim to vydrželo. The Sun zároveň varoval, že rány z minulosti se zřejmě ještě úplně nezahojily a sobotní společné veřejné vystoupení Harryho a Williama bylo spíše dočasným příměřím.

William a Harry
Zdroj: TASR/AP
Domů
Sdílet
Diskuse