Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. září 2022 18:00
Čas čtení 3:02
Dominik Vetrák

Vyplatí se sledovat seriál Andor? Disney se s ním pokouší o nejambicióznější Star Wars seriál vůbec (Dojmy po 3 epizodách)

FILMY A SERIÁLY ANDOR DISNEY NOVÉ SERIÁLY PROGRAM DISNEY+
Uložit Uložené

Vyplatí se sledovat seriál Andor? Viděli jsme první čtyři části a máme v tom jasno.

Andor je nejnovější Star Wars seriál odehrávající se 5 let před událostmi snímku Rogue One: A Star Wars Story. Jednou z hlavních postav snímku byl Cassian Andor (Diego Luna), oduševnělý rebel ochotný v boji proti Impériu obětovat kohokoli a cokoli. Děj seriálu Andor začíná 5 let předtím, než se rozhodne uskutečnit sebevražednou misi, a ukazuje nám, jak se vůbec dostal k rebelům. 

Seriál pokryje 5 let života Cassiana Andora před filmem Rogue One

První série bude mít 12 částí a zobrazí celý rok v jeho životě. Druhá série bude mít opět 12 epizod, přičemž tvůrci se posunou v ději o celý rok po každých třech epizodách. Závěr seriálu se tak přímo napojí na snímek Rogue One, a my tak budeme mít dokonalý obraz nejen o Andorovi a jeho charakterovém přerodu, ale také o jiných postavách zasahujících do událostí Rogue One.

Doporučeno
Které postavy z Pána prstenů jsou nebo teprve budou v seriálu Rings of Power (Fotoporovnání herců) Které postavy z Pána prstenů jsou nebo teprve budou v seriálu Rings of Power (Fotoporovnání herců) 15. září 2022 8:30

Disney nám umožnilo podívat se na první čtyři části seriálu v předstihu, a my ti tak můžeme přinést první dojmy. Nemá smysl otálet, rovnou vyložíme karty na stůl a potvrdíme to, co slibovaly už první trailery. Andor je nejkvalitnějším hraným Star Wars seriálem. Alespoň tak to cítíme po třech epizodách. 

Andor
Zdroj: Disney+

Není to ale tolik pochvala kvality seriálu jako takové, protože jsme během prvních tří částí zaregistrovali jisté nedostatky. Spíše je to smutný obraz toho, že Star Wars tvorba od studia Disney za moc nestojí a možná by bylo lepší, kdyby Disney o práva zfilmovat příběhy v tomto světě zcela přišlo.

Domů
Sdílet
Diskuse