Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. září 2022 8:30
Čas čtení 3:53
Dominik Vetrák

Které postavy z Pána prstenů jsou nebo teprve budou v seriálu Rings of Power (Fotoporovnání herců)

FILMY A SERIÁLY PÁN PRSTENŮ THE LORD OF THE RINGS: THE RINGS OF POWER
Uložit Uložené

Které postavy z filmových trilogií od režiséra Petera Jacksona uvidíme v seriálu a které tam už jsou, i když sis to možná neuvědomil, protože je hrají jiní herci?

Seriál Rings of Power se odehrává tisíce let před událostmi Pána prstenů, a to ve Druhém věku. Tvůrci však museli zúžit časové období, během kterého se odehrávaly knižní události ve Středozemi. Zatímco Druhý věk v knihách trval tisíce let, v seriálu může trvat jen stovky let, aby mohli tvůrci ukázat více událostí a postav, aniž by se v každé sérii posouvali v ději o tisíce let.

Doporučeno
Rings of Power: Jaké postavy Pána prstenů uvidíme v seriálu, jak vznikl a zanikl Númenor a kde jsou Aragornovi předkové? Rings of Power: Jaké postavy Pána prstenů uvidíme v seriálu, jak vznikl a zanikl Númenor a kde jsou Aragornovi předkové? 10. září 2022 9:30

Mohou tak i déle pracovat s lidskými postavami, protože zatímco trpaslíci, elfové a jiné bytosti by ještě žili, lidské postavy by dávno zemřely. I díky tomu se může stát, že uvidíme některé postavy z filmových trilogií Hobit či Pán prstenů. V článku si představíme postavy známé z těchto filmů, které v seriálu už jsou, které možná budou a které mají šanci se ukázat. 

Postavy, které už v seriálu jsou:

Galadriel 

Milovaná elfka je v seriálu mnohem činnější a akčnější než ve filmech. Galadriel je hlavní postava, která se od své filmové starší verze poněkud odlišuje. Očividně ji čeká charakterový vývoj, ale zatím se nám jako postava líbí. Ve filmech ji hrála Cate Blanchett, zatímco v seriálu ji ztvárňuje Morfydd Clark. 

Rings of Power
Zdroj: Warner Bros./Amazon prime

Elrond

Pán Roklinky z filmů je v seriálu níže postaveným elfem. Roklinku vybuduje až později a zatím je dost neaktivní. Máme však za sebou jen tři epizody, takže se to ještě jistě změní. Ve filmech ho hrál Hugo Weaving, v seriálu zase Robert Aramayo, kterého si můžeš pamatovat jako mladou verzi Nedda Starka z Game of Thrones.

Rings of Power
Zdroj: Warner Bros./Amazon prime

Gil-galad

Že si ho z filmů vůbec nepamatuješ? To je pochopitelné, protože se objevil jen na několik vteřin. Gil-galad zemřel v poslední bitvě Druhého věku, kdy společně s Elendilem bojoval bok po boku proti Sauronovi. Gil-galad je králem elfů žijících ve Středozemi, a tak bude mít ještě v ději významnou roli. V Pánovi prstenů ho hrál Mark Fergusson, v seriálu zase Benjamin Walker.

Rings of Power
Zdroj: Warner Bros./Amazon prime

Elendil

Stejně jako Gil-galad, i Elendil se v prologu Pána prstenů ukázal jen na chvíli. I jeho zabil Sauron, ale otec Isildura a jeden z posledních žijících lidí, kteří zažili slávu Númenoru, nejprve Sauronovi trochu zatopil.

rings of power
Zdroj: Warner Bros. AMazon prime video
Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 121306 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemčení?

  • V čem je v seriálu Isildur jiný než ve filmu.
  • Jaké jsou šance, že v seriálu uvidíme Thranduila a jeho syna Legolase.
  • Nakolik je pravděpodobné, že uvidíme Aragorna, Gimliho či Gandalfa.
Domů
Sdílet
Diskuse