Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Radim Šlechta
12. září 2022 v 11:06
Čas čtení 0:52

Tyto země mají nejlepší kvalitu digitálního života. Česko je na 25. místě

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Tyto země mají nejlepší kvalitu digitálního života. Česko je na 25. místě
Zdroj: Unsplash/Frederik Lipfert/volně k užití

Česko si oproti minulému roku polepšilo o tři příčky.

Česká republika je z hlediska digitálního prostředí 25. nejlepší zemí pro život. Vyplývá to z každoročního indexu společnosti Surfshark. Oproti minulému roku to představuje zlepšení o tři příčky. Na první příčku se letos dostal Izrael, překonal Dánsko, které průzkum vyhrálo v předešlém ročníku.

Průzkum indexu digitální kvality života tvoří Surfshark již čtvrtým rokem. Skládá se z pěti kategorií, kdy se hodnotí dostupnost internetu, jeho kvalita, elektronická infrastruktura, elektronická bezpečnost a elektronická komunikace s úřady. Tyto kategorie dohromady vytvoří index digitální kvality života.

Ukázalo se, že si Česko vede velmi dobře, co se týče elektronické bezpečnosti. Umístilo se na čtvrtém místě mezi třetí Litvou a pátým Německem. Naopak co se týče komunikace s úřady, Česko zaostalo a skončilo na 41. příčce. V dostupnosti internetu je Česká republika na 32. místě hned za Slovenskem, v jeho kvalitě ale až na 48. příčce. Oproti Izraeli musí ale pro stejný objem dat Češi pracovat 77krát víc.

Co se týče elektronické infrastruktury, Česko skončilo na 25. místě stejně jako v celkovém ohodnocení digitální kvality života.

Na prvních příčkách se umisťují většinou země v Evropě. Poslední příčky obsazují země Afriky, nejhůře se konkrétně umístila Demokratická republika Kongo. V Africe si naopak nejlépe vede Jihoafrická republika, v Americe Spojené státy a v Asii vítězný Izrael. Studie probíhala v rámci 117 zemí světa, kde žije 92 % populace.

Domů
Sdílet
Diskuse