Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tereza Šnajdrová
14. září 2022 17:17
Čas čtení 0:32

Houby rostou jako o závod. Tato mapa ti poradí, kam vyrazit

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Houby rostou jako o závod. Tato mapa ti poradí, kam vyrazit
Zdroj: Pexels/Valeria Bolteva/volně k užití

Houbařská sezóna vrcholí a ty nevíš, kam vyrazit za plným košem? Tato mapa ti napoví.

Český hydrometeorologický ústav zaktualizoval mapu pravděpodobnosti růstu hub, která ti napoví, kde nejpravděpodobněji najdeš lahodné hřiby nebo chutné bedly. 

14. září 2022 12:47 Čas čtení 1:07 Legální konopí přinese peníze do státní kasy a omezí černý trh, tvrdí pirátská studie Legální konopí přinese peníze do státní kasy a omezí černý trh, tvrdí pirátská studie

„Jestli se vydáváte na houby, podívejte se, kde je pravděpodobnost vysoká. Mapa vyjadřuje vhodnost vláhových podmínek pro růst hub. Základem výpočtu je informace o nasycení půdy srážkami v předchozích 30 dnech v kombinaci s průměrnými teplotami posledních 7 dní,“ uvádí meteorologové. 

Z mapy pak můžeš vyčíst, že na nejvíce hub v současné době narazíš v Olomouckém, Moravskoslezském, Jihočeském, Plzeňském, Královéhradeckém a Karlovarském kraji. 

výskyt hub
Zdroj: Český hydrometeorologický ústav

Pokud spíše věříš ostříleným houbařům, tak mrkni na web NaHouby.cz. Tam lidé v reálném čase sdílí své úlovky i s konkrétními tipy, ve kterém lese je našli. Za posledních 7 dnů je nejvyšší aktivita hlášena z Jihomoravského, Středočeského a Moravskoslezského kraje.

Než vyrazíš na houby, otestuj se v našem kvízu, jak dobře se v houbách vyznáš. 

Anketa:
Chodíš rád*a na houby?
Jasně, miluju houby.
Ano, ale houby nejím.
Ne, houbařina je přežitek.
Jasně, miluju houby.
88 %
2482 Hlasů
Ano, ale houby nejím.
10 %
286 Hlasů
Ne, houbařina je přežitek.
2 %
51 Hlasů
Zpět
Sdílet
Diskuse