Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. září 2022 18:54
Čas čtení 0:58
Radim Šlechta

Marie Kieslowski v novém klipu připomíná, že může být zase dobře

Marie Kieslowski v novém klipu připomíná, že může být zase dobře
Zdroj: YouTube/Marie Kieslowski
NEWS HUDBA ZPRÁVY Z DOMOVA
Uložit Uložené

Klip k písni Je všechno dobrý? dává divákům nahlédnout do Mariina soukromí.

Marie Kieslowski je na české alternativní scéně jedno z velkých jmen. Po rozpadu indie folkového dua Kieslowski vystupovala například s uskupením Zvíře jménem podzim. Nyní pracuje na nové desce. V prvním představeném tracku Je všechno dobrý? dává Marie pocit, že se věci vrátí do správných kolejí, i když to tak nemusí vypadat.

Je všechno dobrý? patří k písničkám, které Marie sama označuje jako „písničky z obýváku, když bylo všechno zavřené“, a ve stejném duchu by se mělo nést také celé debutové album.

Co se hudební stránky týče, o produkci se společně s Marií postaral Aid Kid, který s ní vystupuje právě ve Zvířeti jménem podzim, a další kolega z kapely Tomáš Havlen pracoval na mixu skladby. V tracku se objevuje také Klára Vytisková a Mariin syn Benjamin Bláhovec, kterého můžeš slyšet na konci písničky rapovat.

„Když jsme s Ondrou na této písni pracovali, řekl něco o tom, že v závěru je prostor pro sample. Projela jsem svůj mobil a pustila mu nahrávku asi 2letého Benjamina, jak čte nahlas dětskou knihu. Ondra to tam jen tak pro srandu dal a nám bylo hned jasné, že to tam musí být. Pohrál si pak už jen s vocoderem a malý raper byl na světě!“ říká Marie pro server Frontman.

Doporučeno
Odmaturuj z matematiky: Tohle všechno bude v testu Odmaturuj z matematiky: Tohle všechno bude v testu 23. dubna 2024 9:12

Klip natáčel Mariin manžel Bohdan Bláhovec a kameraman Prokop Souček. Bohdan popisuje klip jako upřímné home video s využitím prostých efektů. Jestli hledáš upřímnou písničku, kterou si zklidnit podzimní večery, Je všechno dobrý? je určitě dobrá volba.

Zpět
Sdílet
Diskuse