Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tereza Šnajdrová
23. září 2022 8:19
Čas čtení 0:45

ČHMÚ: V celém Česku platí výstraha před mrazem

Kategorie:
News
Uložit Uložené
ČHMÚ: V celém Česku platí výstraha před mrazem
Zdroj: Pixabay/FotoRieth/volně k použití

Začal astronomický podzim a v Česku se výrazně ochladilo. Meteorologové varují před mrazem, který může poškodit vegetaci, zejména pak zeleninu.

Nastala podzimní rovnodennost, začal astronomický podzim a v Česku se ochlazuje. Český hydrometeorologický ústav vyměnil letní výstrahy za zimní a právě jedna taková je v platnosti i dnes. Po celém Česku platí nízký stupeň nebezpečí v souvislosti s mrazem, který může ohrožovat vegetaci. Výstraha bude platit až do dnešního dopoledne.

23. září 2022 7:46 Čas čtení 1:07 Začal astronomický podzim a podzimní rovnodennost. Den bude stejně dlouhý jako noc Začal astronomický podzim a podzimní rovnodennost. Den bude stejně dlouhý jako noc

Po celém Česku platí od noci ze čtvrtka na pátek výstraha před mrazem, který může ohrožovat vegetaci. Nízký stupeň nebezpečí bude platit až do dopoledne. 

„Při déletrvajícím vyjasnění se očekává mráz, který může poškodit vegetaci, zejména zeleninu (papriky, rajčata, okurky). Hrozí nebezpečí poškození vegetace. Zeleninu a nízké rostliny je možno zakrýt světlou netkanou textilií, která může být ponechána i více dní až do odeznění ranních mrazů,“ varují meteorologové.

V průběhu dne by pak měly rtutě teploměrů růst a mrazy odezní. O víkendu bychom se konečně měli dočkat babího léta, kdy se nejvyšší denní teploty budou pohybovat od 14 do 19 °C. Nenech se ale zmást teplejším víkendem. Od pondělí bude zase oblačno až zataženo, místy dešťové přeháňky a ranní teploty by opět mohly klesat pod bod mrazu.

Předpověď počasí na 14 dní si můžeš přečíst u nás na webu

21. září 2022 14:56 Čas čtení 1:02 Předpověď počasí na 14 dní: Teploty budou podprůměrné, objeví se i ranní mrazy Předpověď počasí na 14 dní: Teploty budou podprůměrné, objeví se i ranní mrazy
Domů
Sdílet
Diskuse