Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tereza Šnajdrová
21. září 2022 14:56
Čas čtení 1:02

Předpověď počasí na 14 dní: Teploty budou podprůměrné, objeví se i ranní mrazy

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Předpověď počasí na 14 dní: Teploty budou podprůměrné, objeví se i ranní mrazy
Zdroj: Unsplash/Jakob Owens/volně k užití

Chladné počasí bude přetrvávat i nadále. Na pozoru by se měli mít zahrádkáři, neboť se objeví i ranní mrazy.

Ačkoli meteorologové slibovali babí léto, podle Českého hydrometeorologického ústavu budou teploty v následujících dvou týdnech spíše podprůměrné. Nejvyšší denní teploty se v týdnu od 21. do 28. září budou pohybovat od 12 do 17 °C, avšak v ranních hodinách by mohly klesat pod bod mrazu. Podzim je tu a do Česka přinese i dešťové přeháňky.

21. září 2022 11:53 Čas čtení 2:00 „Jediným agresorem je Rusko.“ Politické špičky reagují na Putinovu mobilizaci „Jediným agresorem je Rusko.“ Politické špičky reagují na Putinovu mobilizaci

Ve čtvrtek bude oblačno až polojasno, ojediněle přeháňky a nejvyšší denní teploty se budou pohybovat od 12 do 16 °C. Obdobně bude také v pátek, avšak v průběhu dne začne přibývat oblačnosti a východ republiky bude sužovat slabý déšť. Nejnižší noční teploty klesnou až na –⁠1 °C a ty denní se vyšplhají na 13 až 17 °C.

Chladný bude také víkend. Většinou bude oblačno, ojediněle deštivo a nejvyšší denní teploty budou 14 až 19 °C. Podobné teploty vydrží i do pondělí, kdy bude oblačno až zataženo, místy déšť a přeháňky. 

Od úterý do čtvrtka nám teploměry budou ukazovat 12 až 16 °C, bude oblačno až zataženo a na většině území se bude vyskytovat déšť a přeháňky. 

„Předpokládáme, že období od 19. září do 16. října 2022 bude na našem území jako celek teplotně podprůměrné,“ komentují počasí na následující dva týdny meteorologové. Teplota se podle nich bude pohybovat na hranici podprůměrných a průměrných hodnot.

Týden od 10. října bude velmi chladno. „Z hlediska celkového množství srážek předpokládáme, že období od 19. 9. – 16. 10. 2022 bude na území ČR jako celek průměrné. Nepředpokládají se větší výkyvy v celkovém týdenním úhrnu srážek, v posledním týdnu se dají očekávat na horách i sněhové srážky,“ dodávají meteorologové z ČHMÚ.

Anketa:
Těšíš se na podzim?
Ne, mám raději léto.
Je mi to jedno.
Ano, už se těším na čaj, horkou čokoládu a sledování filmů.
Ne, mám raději léto.
77 %
483 Hlasů
Je mi to jedno.
7 %
47 Hlasů
Ano, už se těším na čaj, horkou čokoládu a sledování filmů.
15 %
97 Hlasů
Domů
Sdílet
Diskuse