Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Tento článek je PR zpráva společnosti SPP.
3. října 2022 17:00
Čas čtení 1:25
Sponzorovaný obsah

Dodavatelé energií: Jak získat garanci na dodávky i během krize

Dodavatelé energií: Jak získat garanci na dodávky i během krize
Zdroj: Pexels/Tayssir Kadamany
ZAJÍMAVOSTI ENERGETIKA
Uložit Uložené

Výběr spolehlivého dodavatele energií je důležitější víc než kdy dřív.

Na českém trhu momentálně operuje velké množství energetických společností a pročíst se všemi nabídkami se zdá jako nadlidský úkol. Srovnání dodavatelů energií sice najdeme na internetu spoustu, ale upírat se pouze na cenu se často nevyplácí. Spolehlivost možná zatím nevyčíslíš, v budoucnu to však může být všechno jinak.

Vybírej mezi dodavateli energií s vlastními zásobníky

Ať už v současné době teprve hledáš svého dodavatele energií, nebo se rozhoduješ o změně toho současného, určitě se při výběru zaměř hned na několik aspektů. Vedle přehledných a transparentních podmínek pro tebe (zejména v době krize) může být podstatný právě fakt, že daný dodavatel energií disponuje zásobníky. Ty totiž garantují pokrytí spotřeby i během výpadků.

energie
Zdroj: SPP

Mezi takové dodavatele plynu patří například SPP, který dodává energii pro domácnosti i celou řadu firem po celé České republice. Řada jiných nezávislých obchodníků s plynem své skladovací kapacity nijak nediverzifikuje. Kvůli tomu jsou však spotřebitelé zbytečně podrobeni riziku. Zajisti si raději pohodový spánek v teple a bezpečí.

Neplať více, než je třeba

Existuje jednoduchý způsob, jak zjistit, jestli na energiích neplatíš zbytečně moc. Na SPP.cz to jde dokonce pomocí pár kliknutí. Online kalkulačka ti na základě aktuální výše záloh automaticky ukáže, kolik můžeš ušetřit.

Nezapomeň, že neregulovanou část ceny energií ovlivnit můžeš – výběrem kvalitního dodavatele. Přechod k jiné společnosti tě ani nebude nic stát.

Uspořit navíc můžeš i při čerpání energie z obnovitelných zdrojů, díky čemuž prokážeš službu nejen sobě, ale také planetě.

energie
Zdroj: SPP

Jak změnit dodavatele energií

Pokud víš, že na zálohách můžeš jinde zaplatit o poznání méně, nezbývá než se se současným dodavatelem energií rozloučit. Někomu se to může zdát jako složitý úkol. U kvalitních společností za tebe však veškerou administrativu vyřeší odborníci. Díky tomu nebudeš platit žádné sankce ani poplatky. Přesně tak probíhá přechod ke zmiňovanému dodavateli plynu a elektřiny SPP.

Doporučeno
Co se vlastně děje s cenami energií? S experty odpovídáme na 7 nejčastějších otázek Co se vlastně děje s cenami energií? S experty odpovídáme na 7 nejčastějších otázek 6. listopadu 2022 11:00

Nejprve si porovnej současné platby a nech si zdarma sestavit nabídku přímo na míru. Pokud se ti cokoliv nebude zdát, vždy můžeš vznést jakékoliv námitky. V opačném případě už stačí poskytnout plnou moc a o zbytek se nemusíš starat.

Nikdy se hlavně zbytečně neukvapuj. Smlouvu můžeš případně do 15 dnů od první dodávky bez jakýchkoliv sankcí zrušit.

Nejistá doba si žádá jistotu dodávek!

Domů
Sdílet
Diskuse