Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
TASR
24. září 2022 v 9:03
Čas čtení 0:43

Ramzan Kadyrov: Rusové, kteří utíkají před válkou, jsou zbabělci a zrádci

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Ramzan Kadyrov: Rusové, kteří utíkají před válkou, jsou zbabělci a zrádci
Zdroj: TASR/AP

Ruský prezident Vladimir Putin vyhlásil částečnou mobilizaci. Krátce nato začali ze země hromadně odcházet muži, kteří se krvavých bojů zúčastnit nechtěli.

Čečenský vůdce Ramzan Kadyrov označil v pátek Rusy, kteří se navzdory mobilizaci nechtějí podílet na válce na Ukrajině, za zbabělce a zrádce. Informoval o tom TASR.


„Nejsi nic víc než zbabělec, zrádce a člověk druhé kategorie,“ oslovil Kadyrov na svém kanálu na platformě Telegram ty Rusy, kteří odmítají narukovat do války na Ukrajině. Důvody, jako je odmítnutí války, násilí nebo politického vedení Ruska, jsou jen výmluvy, prohlásil.

23. září 2022 v 10:23 Čas čtení 2:07 Mobilizace v Rusku: Policie odvádí protestující do armády, na hranicích se tvoří kolony prchajících mužů Mobilizace v Rusku: Policie odvádí protestující do armády, na hranicích se tvoří kolony prchajících mužů

Ruský prezident Vladimir Putin tento týden oznámil částečnou mobilizaci. Krátce nato velké množství Rusů v bojeschopném věku opustilo zemi. Do války Ruska proti Ukrajině má být nasazeno celkem 300 tisíc záložníků. Samotný Kadyrov ve čtvrtek zdůraznil, že Čečensko se na mobilizaci podílet nebude. Z této ruské republiky totiž již dříve odešlo na frontu několik dobrovolnických jednotek.

Putin vydal rozkaz napadnout sousední Ukrajinu 24. února. Zatímco ruské jednotky zpočátku dobývaly rozsáhlejší území, jejich postup se během uplynulých měsíců dařilo odrážet.


Jednotkám Kyjiva se navíc v rámci rozsáhlejší ofenzívy podařilo téměř úplně vytlačit ruskou armádu z Charkovské oblasti na severovýchodě Ukrajiny. Odpovědí Kremlu na tento neúspěch má být částečná mobilizace a referenda o připojení Moskvou okupovaných oblastí k Rusku.

Domů
Sdílet
Diskuse