Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
TASR
24. září 2022 18:03
Čas čtení 0:31

První záběr Karla III. při plnění královských povinností. Na fotografii za ním jsou jeho zesnulí rodiče

Kategorie:
News
Uložit Uložené
První záběr Karla III. při plnění královských povinností. Na fotografii za ním jsou jeho zesnulí rodiče
Zdroj: Yui Mok - WPA Pool/Getty Images

Na snímku sedí nový britský král Karel III. za pracovním stolem a vyřizuje korespondenci.

Britská královská rodina zveřejnila první fotografii nového krále Karla III. při plnění státních povinností. Informuje o tom TASR.


Fotografie vznikla tři dny po smrti královny Alžběty II. v místnosti z 18. století v Buckinghamském paláci. Karel III. na ní sedí za pracovním stolem a bere z oficiální červené krabice korespondenci, kterou mu připravil osobní tajemník.

11. září 2022 12:00 Čas čtení 14:22 Alžběta II. byla zkušená diplomatka a silná žena. Oblíbená byla i v Česku, říká politoložka (Rozhovor) Alžběta II. byla zkušená diplomatka a silná žena. Oblíbená byla i v Česku, říká politoložka (Rozhovor)

Jako součást panovnické kontinuity jsou na fotografii za ním jeho zesnulí rodiče Alžběta a Filip. Dvojice ji darovala králi Jiřímu VI. v roce 1951, rok nato se Alžběta stala královnou.


Během svého panování byla královna Alžběta II. pravidelně zobrazována při vyřizování korespondence a vládních dokumentů, které jí v oficiální červené krabici přinášel její osobní tajemník.


Královna zemřela 8. září ve věku 96 let, její pohřeb se konal 19. září. Úctu zesnulé panovnici kromě světových lídrů vyjádřily desetitisíce obyčejných lidí.

karol III.
Zdroj: TASR/AP Victoria Jones
Domů
Sdílet
Diskuse