Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Adam Smeták
25. září 2022 11:02
Čas čtení 0:57

Brazilec vyhrál stovky milionů v loterii, unesli jej a zavraždili. Jde o další ze série podobných případů

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Brazilec vyhrál stovky milionů v loterii, unesli jej a zavraždili. Jde o další ze série podobných případů
Zdroj: Getty Images/William Thomas Cain

Další výherce největší brazilské loterie zaplatil za svůj šťastný tip životem. Jde již o čtvrtý případ od roku 2007.

Brazilec, který před dvěma lety vyhrál v loterii 9 milionů dolarů (zhruba 230 milionů korun), byl kvůli svému vítězství unesen a následně zavražděn. Jedná se už o čtvrtého výherce loterie Mega-Sena, který byl od roku 2007 zavražděn. Informuje o tom list El País.

Jonas Lucas Alves Dias (55), který v roce 2020 vyhrál v nejpopulárnější brazilské loterii, byl v polovině září nalezen v brazilském státě São Paulo na dálnici s vážnými zraněními. Po převozu do nemocnice jim podlehl. Policie zadržela dva podezřelé, další dva lidé se hledají.

24. července 2020 22:19 Čas čtení 1:00 Muž si rozdělil 22milionovou výhru v loterii s kamarádem, protože mu to slíbil před téměř 30 lety Muž si rozdělil 22milionovou výhru v loterii s kamarádem, protože mu to slíbil před téměř 30 lety

Zavražděný výherce loterie den před svou smrtí vyšel z domova na procházku, ale zpět se nevrátil. Únosci jej měli držet asi 20 hodin a chtít po něm 600 tisíc dolarů (zhruba 15 milionů korun). Alves Dias jim chtěl vyhovět, zavolal do banky, ale ta převod odmítla schválit s tím, že se jedná o příliš vysokou sumu. Pachatelům se podařilo vybrat 4 tisíce dolarů (zhruba 100 tisíc korun). Podle policie byla motivem únosu výhra v loterii. Čin je vyšetřován jako vydírání a vražda. 

Podle listu El País vedl Alves Dias navzdory své výhře skromný život. Podle jeho sousedů o jeho bohatství věděli všichni v okolí. Svůj životní styl ale nezměnil, pouze zvýšil zabezpečení svého domu. Stále chodil v žabkách na tatáž místa jako dříve, koupil si farmu, skončil s prací prodavače nářadí a kamarádovi z dětství koupil auto. Kamarádovi měl také zaplatit léčbu rakoviny. Podle jeho přátel byl prostým člověkem s dobrým srdcem.

Domů
Sdílet
Diskuse