Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. července 2020 22:19
Čas čtení 1:00
Adam Novosad

Muž si rozdělil 22milionovou výhru v loterii s kamarádem, protože mu to slíbil před téměř 30 lety

NEWS
Uložit Uložené

Kamarádi se v roce 1992 dohodli, že pokud jeden z nich vyhraje loterii, peníze si rozdělí.

Staré sliby se plní i přesto, že od nich uběhla již dlouhá léta. Uvědomil si to i Tom Cook z amerického státu Wisconsin, který před pár dny vyhrál v loterii Powerball jackpot 22 milionů dolarů, píše ABC News.

Šťastný výherce je téměř v důchodovém věku, a tak nemohl snít o hezčím dárku na penzi, ale vzpomněl si na slib, který dal svému kamarádovi Josephu Feeneymu v roce 1992. Oba tehdy fantazírovali nad tím, co by udělali s miliony dolarů, kdyby se jim podařilo vyhrát v loterii.

Představy to byly krásné, ale šance na výhru minimální, a tak si slíbili, že pokud jeden z nich jackpot vyhraje, rozdělí si ho rovným dílem. A Tomu Cookovi se to v roce 2020 opravdu podařilo. Když Cook zavolal kamarádovi s veselou zprávou o jackpotu, Feeney mu zpočátku nechtěl uvěřit.

Doporučeno
Ego: Já jsem nikdy žádné datum neoznámil, nic se neposouvá Ego: Já jsem nikdy žádné datum neoznámil, nic se neposouvá 23. července 2020 7:49

Nakonec si šli peníze přebrat společně. Z jackpotu 22 milionů dolarů si vybrali možnost převzít si většinu peněz okamžitě v hotovosti namísto ročních splátek, a tak jim zůstalo 16,7 milionu dolarů.

Po zaplacení všech daní oba muži odkráčeli domů s 5,7 miliony dolarů a své nové bohatství se chystají utratit na rodiny a společné cestování. Ani jeden z nich neplánuje peníze utrácet na luxusní auta či nové nemovitosti.

Domů
Sdílet
Diskuse