Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
30. září 2022 11:51
Čas čtení 0:52

VIDEO: Lovec hurikánů vletěl do bouře Ian. „Horší let jsem nezažil,“ uvedl

Kategorie:
News
Uložit Uložené
VIDEO: Lovec hurikánů vletěl do bouře Ian. „Horší let jsem nezažil,“ uvedl
Zdroj: TASR/AP

Nick Underwood zveřejnil z průletu bouří několik záběrů.

Letecký inženýr Nick Underwood patří k týmu pilotů, kteří vlétávají přímo do samého jádra bouří ve Spojených státech. Tyto posádky si říkají Lovci hurikánů (Hurricane Hunters). Naposledy monitorovali hurikán Ian, který ve středu zasáhl Floridu. 

Nejdrsnější let kariéry

Underwood zveřejnil z průletu bouří video, které zachycuje, jak silná bouře hází se strojem a nepřipevněné věci padají na zem. „Když říkám, že to byl zatím nejdrsnější let mé kariéry, myslím to vážně. Do bouřek létám posledních šest let. Let do hurikánu Ian byl ten nejhorší, který jsem zažil. Tolik blesků v oku jsem ještě neviděl,“uvedl.

„Nikdy jsem neviděl palandy takto padat. Všude byla káva. Ani takový boční pohyb jsem v životě necítil,“ doplnil a zveřejnil fotografie, které zachycují, jak to v letounu vypadalo těsně po průletu. 

12. dubna 2024 11:27 Čas čtení 0:35 Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá

Hurikán Ian si na Floridě vyžádal stovky obětí, podle britské stanice BBC je jich ale potvrzeno zatím deset. Po dalších tisících lidí se stále pátrá. Bouře způsobila také masivní výpadky elektřiny, bez proudu jsou miliony lidí. 

Domů
Sdílet
Diskuse