Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ema Stanovská
1. října 2022 18:05
Čas čtení 0:32

Lídr Čečenska Kadyrov: Putin by měl použít taktickou jadernou zbraň na Ukrajině

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Lídr Čečenska Kadyrov: Putin by měl použít taktickou jadernou zbraň na Ukrajině
Zdroj: TASR/AP

Prohlásil to po nejnovější velké porážce na bojišti ve městě Lyman, odkud musely utéct tisíce Rusů.

Ramzan Kadyrov, lídr ruského regionu Čečenska, řekl, že Moskva by měla zvážit použití taktické jaderné zbraně na Ukrajině. Prohlásil to po nejnovější velké porážce na bojišti ve městě Lyman. Píše o tom The Guardian a The Moscow Times.

1. října 2022 17:25 Čas čtení 1:13 Ukrajina vybojovala strategicky důležité město Lyman. Rusové se stáhli Ukrajina vybojovala strategicky důležité město Lyman. Rusové se stáhli

V příspěvku na Telegramu napsal: „Podle mého osobního názoru by měla být přijata drastičtější opatření včetně vyhlášení stanného práva v pohraničních oblastech a použití taktických jaderných zbraní s nízkou účinností.“

Taktické jaderné zbraně s nízkou účinností jsou určeny k lokální likvidaci a nezpůsobují rozsáhlý jaderný spád a ani tak masivní ničení jako strategické jaderné zbraně, které dokáží srovnat se zemí celá města.

Kadyrov se vyjádřil den poté, co prezident Vladimir Putin vyhlásil anexi čtyř ukrajinských regionů včetně Doněcka, kde se nachází město Lyman. Šéf Kremlu přitom uvedl, že Moskva bude bránit zabraná území „všemi silami a prostředky“.

Domů
Sdílet
Diskuse