Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vojtěch Vanda
2. října 2022 10:44
Čas čtení 1:16

Předpověď počasí: Babí léto nakonec přijde. Příští týden bude až 21 °C

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Předpověď počasí: Babí léto nakonec přijde. Příští týden bude až 21 °C
Zdroj: Unsplash/Julia Kicová/volně k užití

Přeháňky a nevlídno z první poloviny následujícího týdne by mělo vystřídat jasné nebe a teploty dosahující až 21 °C.

Česko se nakonec babího léta přece jenom dočká. Jak uvádí meteorologové z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ), začátek příštího týdne bude sice deštivý a nevlídný s teplotami kolem 15 °C, od čtvrtka do neděle by se však teplota měla držet kolem 20, místy až 21 °C, nebe by mělo být spíše jasné a přeháňky by se měly objevit pouze místy.

25. září 2022 14:00 Čas čtení 1:33 Předpověď počasí: V Česku se ochladí, objevit se mohou i bouřky Předpověď počasí: V Česku se ochladí, objevit se mohou i bouřky

S nedělním počasím se to ani nechce zdát. Konec poměrně nevlídného týdne, jak jsme tě upozorňovali, se nese v deštivém duchu na většině území, přičemž na horách jsou srážky četnější. Nejvyšší denní teploty budou od 13 do 17 °C. Předpověď nicméně slibuje zlepšení od příštího týdne.

V pondělí se nad Českem bude objevovat proměnlivá oblačnost s občasnými přeháňkami, které budou na severu a severovýchodě četnější. Nejvyšší denní teploty budou dosahovat ještě o stupeň méně, tedy 16 °C, k tomu bude vanout čerstvý vítr s nárazy místy až 15 m/s.

Den poté bude také oblačno s přeháňkami, ale během přibývajících hodin bude oblačnost ubývat. Teplota se vrátí do rozmezí 13 až 17 °C a vítr bude slábnout.

Ve středu už to bude vypadat růžověji. Obloha bude jasná až polojasná s ranními ojedinělými mlhami či nízkou oblačností. Nejvyšší denní teploty dosáhnou 15 až 19 °C, v Čechách místy až 21 °C. Vítr povane slabý. Čtvrtek naváže na nastavenou vlnu; měl by být prakticky identický jako středa s tím rozdílem, že maximální denní teplota bude o stupeň nižší.

4. května 2024 11:00 Čas čtení 0:22 KVÍZ: Tyto hvězdy z NHL chtějí na mistrovství světa v Česku. Poznáš je všechny? KVÍZ: Tyto hvězdy z NHL chtějí na mistrovství světa v Česku. Poznáš je všechny?

Víkendová vyhlídka je poté trošku smutnější. Zpočátku se udrží alespoň polojasno, následně ale přejde do oblačna s ojedinělým deštěm či přeháňkami. Ráno a dopoledne je doprovodí mlha nebo nízká oblačnost. Nejvyšší denní teploty se však udrží na 20 °C.

Domů
Sdílet
Diskuse