Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
Ondřej Jarůšek
25. září 2022 14:00
Čas čtení 1:33

Předpověď počasí: V Česku se ochladí, objevit se mohou i bouřky

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Předpověď počasí: V Česku se ochladí, objevit se mohou i bouřky
Zdroj: FOTO TASR/Martin Baumann

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) zveřejnil předpověď počasí na nadcházející týden.

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) vydal na svém webu předpověď počasí na nadcházející týden. Očekávat můžeme studenou frontu, která se přes republiku přežene v první polovině týdne, a následovat ji bude chladnější a vlhčí vzduch od severozápadu. V druhé půlce bude počasí ovlivňovat tlaková níže nad severozápadní, postupně severovýchodní Evropou. Ta má zeslábnout ke konci týdne. Objevit se v týdnu mohou i bouřky, výstrahu před nimi ale zatím meteorologové nevydali.

25. září 2022 11:30 Čas čtení 0:55 Kde rostou houby? Najdi ta nejlepší místa díky této nové mapě Kde rostou houby? Najdi ta nejlepší místa díky této nové mapě

V pondělí meteorologové očekávají nejnižší noční teploty 11 až 7 °C, nejvyšší denní teploty se mají pohybovat od 14 do 18 °C, v 1000 m na horách kolem 9 °C. Má být oblačno až zataženo, v noci ojediněle mlhy, během odpoledne od západu většinou polojasno. Místy se může objevit déšť nebo přeháňky a během dne je možný i výskyt bouřek. To zejména na Moravě a ve Slezsku. Vát bude slabý, postupně mírný západní až jihozápadní vítr 2 až 6 m/s, který bude večer slábnout.

V úterý se začne ochlazovat. Nejnižší noční teploty budou 9 až 5 °C, nejvyšší denní teploty od 10 do 15 °C, na východě až 17 °C. Většinou bude zataženo až oblačno a přes den budou na většině území ojediněle přeháňky nebo déšť. Na východě může být i bouřka. Povane mírný jihozápadní až západní vítr 2 až 6 m/s.

Ve středu teploty opět o pár stupňů klesnou. V noci se budou pohybovat mezi 7 až 3 °C, při zmenšené oblačnosti a uklidnění větru může být i 1 °C s ojedinělými přízemními mrazíky. Přes den bude od 9 do 13 °C, na jihovýchodě může rtuť vystoupat i k 15 °C.

1. května 2022 7:00 Čas čtení 6:01 Toto je 8 nejlepších second handů v Praze. Koupíš v nich kousky od Louis Vuitton i trička za 30 korun Toto je 8 nejlepších second handů v Praze. Koupíš v nich kousky od Louis Vuitton i trička za 30 korun

Ve čtvrtek se hlavně na horách očekávají přeháňky, na severu a západě nad 1200 m mohou být srážky smíšené nebo sněhové. V noci teploty klesnou až ke 3 °C, podle oblačnosti a povětrnostních podmínek i k 1 °C. Nejvyšší denní teploty nepřekročí 16 °C.

V pátek bude opět oblačno až zataženo, místy polojasno. Objevit se mohou přeháňky nebo déšť. Nejvyšší denní teploty budou od 13 do 17 °C, v noci klesnou k 7 až 3 °C.

Víkend proběhne v podobném duchu. V sobotu budou nejnižší noční teploty 8 až 4 °C, v dalších dnech se budou pohybovat mezi 12 a 7 °C. Přes den bude 13 až 18 °C. Obloha bude oblačná až zatažená, místy přechodně polojasná. Na některých místech se objeví přeháňky nebo déšť.

Domů
Sdílet
Diskuse