Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Obsah vznikl ve spolupráci se společností Footshop. Článek byl vytvořený redaktorem, ale jde o specifickou formu partnerství.
7. října 2022 v 13:30
Čas čtení 5:05
Richard Balog

Připrav se na minusové teploty v předstihu. Vybrali jsme nejlepší zimní bundy pro muže i pro ženy

Připrav se na minusové teploty v předstihu. Vybrali jsme nejlepší zimní bundy pro muže i pro ženy
Zdroj: Footshop
MÓDA
Uložit Uložené

Vybrali jsme kousky, díky kterým budeš v suchu i v teple během celé zimy.

Kvalitní vrchní vrstva je základním stavebním kamenem všech zimních outfitů a v případě, že jsi rád/a připravený/á v předstihu, pozorně čti dále.

Vybrali jsme 15 variant zimních bund pro muže i pro ženy, díky kterým se snadno zorientuješ v tom, jaký styl ideálně zakomponuješ do svých outfitů během příštích měsíců. Nezapomeň, že kvalitní kousek může být součástí tvého šatníku několik sezón, čemuž odpovídají ceny za vybraná provedení.

Záleží jen na tobě, zda sáhneš po legendárních péřových modelech s logem The North Face nebo vyzkoušíš bundy s podpisem známých návrhářů.

Kompletní nabídka oblečení, doplňků a obuvi v online obchodě Footshop
V den publikování článku byla v online obchodě Footshop akce do výše 25 % na vybrané produkty. Ceny jsou uvedeny před slevou.
Doporučeno
Hlavní sezóna mikin a svetrů je tady. Doplň svůj šatník o kousky, které budeš milovat Hlavní sezóna mikin a svetrů je tady. Doplň svůj šatník o kousky, které budeš milovat 29. září 2022 v 10:30

Muži

Daily Paper Ebomb 4 459 Kč

Letecké MA-1 bomber bundy jsou naší srdeční záležitostí a letošní podzimní, respektive zimní sezóna je bohatá na spoustu stylových provedení. Tato šedá varianta s bílým logem značky Daily Paper splňuje všechny potřebné atributy včetně krátkého střihu s délkou do pasu. Cena je 4 459 Kč, což považujeme za férovou nabídku.

Daily Paper
Zdroj: Footshop

The North Face Himalayan Insulated Parka 6 199 Kč

Existuje ikoničtější výrobce zimních bund, než je The North Face? Značka se sídlem v Coloradu má ve svém portfoliu desítky skvělých modelů v různých stylech, z nichž jsme vybrali několik kusů i do letošního výběru.

Jako první jsme zvolili parku s názvem Himalayan Insulated v netradičním růžovo-černém barevném provedení, která je vyzbrojena technologií DWR, tedy speciální vodoodpudivou povrchovou úpravou textilie. Cena je přímo úměrná kvalitě, díky čemuž s bundou zvládneš i teploty pod bodem mrazu.

The North Face
Zdroj: Footshop

Columbia Ballistic Ridge™ Oversized Puffer Jacket  6 499 Kč

Pokud hledáš delší zimní bundu, ale výrazné růžovo-černé provedení od značky The North Face není pro tebe, zkus tento nadčasový model s logem Columbia.

Bunda v nadrozměrném střihu je dostupná ve dvou barevných provedeních, přičemž nás zaujala zejména varianta s přívlastkem Ancient Fossil s atraktivními žlutými detaily na zipech. Prodyšná technologie Omni-Heat™ zachycuje a odráží zpět spoustu tělesného tepla, díky čemuž jde o skvělou volbu i do horského prostředí.

Columbia
Zdroj: Footshop

Daily Paper Epuffa Jacket  6 499 Kč

V portfoliu streetwear značky Daily Paper najdeš i tento povedený model v unisex střihu, který je vyrobený ze syntetických tkanin s černou podšívkou s monogramem.

Bunda s názvem Epuffa má skrytý zip i zapínání na knoflíky, přičemž vysoký límec disponuje odnímatelnou kapucí a elastickými šňůrkami. Návrháři doplnili univerzální vzhled o pryžové logo na přední části.

Daily Paper
Zdroj: Footshop

The North Face 1996 Retro Nuptse Jacket  8 599 Kč

Klenot mezi zimními bundami The North Face, který využiješ stejně v horském i v městském prostředí. Model 1996 Retro Nuptse je ikonický produkt vybavený tepelnou izolací s nadprůměrným zateplením a s jedinečnými izolačními vlastnostmi díky více patentovaným technologiím amerického výrobce.

V nabídce online obchodu Footshop je k dispozici několik barevných variant tohoto modelu, přičemž dvojici najdeš i v dnešním výběru. Naším favoritem je hnědé provedení, které snadno zkombinuješ s čímkoli ze svého šatníku včetně riflí.

The North Face
Zdroj: Footshop

The North Face 1996 Retro Nuptse Jacket  8 599 Kč

Pokud preferuješ výrazné barevné odstíny na zimních bundách, pak sáhni po tomto žluto-černém kusu s identickými technickými vlastnostmi a také se stejnou cenou. Mimochodem, výplň bundy je kombinací prachového a klasického peří, díky čemuž jako spodní vrstva stačí triko s dlouhými rukávy.

The North Face
Zdroj: Footshop

Helly Hansen Patrol Puffy Parka  9 299 Kč

Produkty s logem Helly Hansen dokonale kombinují svůj sportovní odkaz s moderním designem, který je jako šitý do městských ulic. Mezi letošními novinkami svítí tento výrazný oranžovo-černý model s názvem Patrol Puffy, jenž má delší střih a je vybavený řadou technologií včetně zmiňované DWR a PrimaLoft®, tedy syntetickým vláknem s vysokou vodoodpudivostí a s termoizolačními schopnostmi, které byly vyvinuty pro americkou armádu.

Helly Hansen
Zdroj: Footshop

The North Face BB Himalayan Parka 10 599 Kč

Obdobný klenot má v nabídce i konkurenční výrobce The North Face, a to v podobě modelové řady BB Himalayan Parka.

Na rozdíl od siluety Himalayan Insulated Parka je tato dlouhá bunda vyplněna kombinací prachového a klasického peří s vysokou hustotou, díky čemuž jde o skvělou volbu do hor, ale krok vedle její koupí neuděláš ani ve městě. Naše srdce si získalo i atraktivní, zeleno-černé barevné schéma. Cena odpovídá kvalitě a zvučnosti značky TNF.

The North Face
Zdroj: Footshop

Helly Hansen Arctic Down Parka  13 599 Kč

Druhý model zimní bundy od značky Helly Hansen je volbou pro náročné jedince, kterým nevadí ani vysoká cena.

Za odměnu člověk získá minimalistickou černou bundu na několik sezón, kterou inženýři a designéři vybavili moderními technologiemi DWR a Cordura® – ​​tkaninou z polyamidových vláken, která jsou extrémně pevná a odolná, častokrát také nazývaná nezničitelná. Výplň bundy je kombinací prachového a klasického peří s certifikátem RDS, což je zárukou, že husí peří použité při výrobě pochází z etických zdrojů a výrobce zná jeho původ.

Helly Hansen
Zdroj: Footshop

C.P. Company Medium Down Jacket  16 599 Kč

Náš poslední tip na kvalitní zimní bundu pro muže pochází z dílen italské značky C.P. Company, která je na trhu více než 50 let a jejím zakladatelem je Massimo Osti, stejně jako v případě Stone Island.

Krátká silueta s pracovním názvem Medium Down má volný střih a je vyplněna kachním peřím, díky čemuž zůstaneš v teple i v minusových teplotách. Bunda má v límci ukrytou kapuci a z našeho pohledu jde o dokonalou volbu do města v případě, že jsi ochotný utratit skoro 17 tisíc korun.

C.P. Company
Zdroj: Footshop

 Ženy 

Columbia Leadbetter Point™ Sherpa Hybrid Jacket  3 899 Kč

Ženskou část výběru nejlepších zimních bund otevíráme novinkou z dílen značky Columbia, která kombinuje černý podklad s atraktivním přírodním motivem.

Krátká verze s délkou do pasu nabízí kvalitní zpracování, izolační vlastnosti a moderní vzhled, což zajisté oceníš v městských ulicích i během dovolené v horách. Cena neohrozí ani studentský rozpočet, což považujeme za velmi příjemný bonus.

Columbia
Zdroj: Footshop

Nike Sportswear Revival Shine Jacket  5 679 Kč

Zastoupení v dnešním článku má i značka Nike Sporstwear, a to díky modelu bundy ve volném střihu s názvem Revival Shine.

Netradiční bunda je vyrobená z kombinace nylonu a polyethylenu, přičemž disponuje technologií Therma-Fit, která používá tělesné teplo a pečuje o to, aby oblečení bylo hřejivé v chladném počasí. Plný počet bodů udělujeme také detailu v podobě kontrastního bílého loga Nike umístěného na límci.

Nike Sportswear
Zdroj: Footshop

The North Face 1996 Retro Nuptse Jacket  8 599 Kč

V nabídce online obchodu Footshop nechybí ani možná nejvyhledávanější model zimní bundy 1996 Retro Nuptse v ženském střihu. Cena je stejná jako v případě verze pro muže. I v tomto případě platí, že výplň bundy je kombinací prachového a klasického peří, díky čemuž jako spodní vrstva stačí triko s dlouhými rukávy.

The North Face
Zdroj: Footshop

Y-3 Classic Bomber Jacket  13 999 Kč

Letošní kolekce pro období podzim/zima jsou plné leteckých MA-1 bomber bund, a to i pro ženy. Návrhář Jódži Jamamoto upravil klasickou verzi dle vlastních představ a výsledkem je atraktivní varianta v černém barevném provedení.

Bunda je vyrobena z prémiových materiálů s technologiemi Cordura® a Primaloft®, čemuž odpovídá i cena. Volba pro náročné ženy, které jsou rády stylové a originální i během zimních měsíců.

Y-3
Zdroj: Footshop

MISBHV Monogram Jacquard Canvas Puffer Jacket  22 299 Kč

To nejlepší z nabídky zimních bund jsme si nechali na závěr. První produkty s logem MISBHV představila zakladatelka Natalia Maczek v roce 2014 a dnes jsou v nabídce přibližně 90 prodejců nejen v Evropě, ale také ve Spojených státech amerických či v Asii. Jedná se o nejpopulárnější polskou značku a mezi její fanoušky patří například Billie Eilish, Bella Hadid nebo Trippie Red.

Luxusní bunda se stojáčkem je vyrobena z kombinace polyesteru a bavlny, přičemž výplň je z recyklovaných syntetických látek. Tento volný model v krátkém střihu si získal naše srdce zejména díky celoplošnému vzoru s monogramem písmena M, který vypadá působivě. Pokud ti nebude chybět zhruba 22 tisíc korun, pak nemáš nad čím přemýšlet.

MISBHV
Zdroj: Footshop
Anketa:
Zaujaly tě zimní bundy v článku?
Ano.
Ne. 
Ano.
19 %
Ne. 
81 %
Kompletní nabídka oblečení, doplňků a obuvi v online obchodě Footshop
Doporučeno
Toto jsou výjimečné páry tenisek, které získáš za retail. Sáhneš po modelu od New Balance, Nike nebo Raf Simons? Toto jsou výjimečné páry tenisek, které získáš za retail. Sáhneš po modelu od New Balance, Nike nebo Raf Simons? 24. září 2022 v 13:30
Domů
Sdílet
Diskuse