Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tereza Patočková
3. října 2022 19:56
Čas čtení 0:54

Češi se složili na tank pro Ukrajinu za 33 milionů. Pojmenovali jej po Masarykovi

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Češi se složili na tank pro Ukrajinu za 33 milionů. Pojmenovali jej po Masarykovi
Zdroj: Wikimedia/Vitaly V. Kuzmin/volně k užití

Na tank se složilo přes 11 tisíc lidí. Nyní iniciativa vybírá peníze na munici.

Kampaň „Dárek pro Putina“ vybrala v Česku finanční prostředky, za které byl pořízen tank, jenž vyjede bojovat do války na Ukrajinu. 


Tank Tomáš, který se jmenuje podle prvního československého prezidenta, stál 33 milionů korun a dohromady se na něj složilo 11 288 lidí.

Dárek Putinovi k narozeninám

Nyní iniciativa vybírá peníze na munici. „Děkujeme. A co bude dál? Munice! Munice do tanků, raketometů, houfnic a děl. Munice,“ uvedla iniciativa na svém Twitteru. 

Zakoupený tank je modernizovanou verzí sovětského hlavního bojového tanku T-72, je určený k ničení jiných tanků a obrněných vozidel i nízko letících cílů protivníka. Lépe také chrání posádku. 

7. února 2024 17:36 Čas čtení 0:24 Řidič na Českokrumlovsku slepě důvěřoval navigaci, skončil na sjezdovce. Škoda jde do milionů korun Řidič na Českokrumlovsku slepě důvěřoval navigaci, skončil na sjezdovce. Škoda jde do milionů korun

Sbírku podpořila také ministryně obrany Jana Černochová (ODS). „Za pár dní, 7. října, oslaví agent KGB, vrah a gauner Vladimir Putin sedmdesátiny. A zaslouží si pořádný dáreček! Velké díky všem, kdo mu ‚dárečky‘ v podobě podpory Ukrajině kupujete,“ napsala v děkovném dopise.

Domů
Sdílet
Diskuse