Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tereza Patočková
3. října 2022 v 19:56
Čas čtení 0:54

Češi se složili na tank pro Ukrajinu za 33 milionů. Pojmenovali jej po Masarykovi

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Češi se složili na tank pro Ukrajinu za 33 milionů. Pojmenovali jej po Masarykovi
Zdroj: Wikimedia/Vitaly V. Kuzmin/volně k užití

Na tank se složilo přes 11 tisíc lidí. Nyní iniciativa vybírá peníze na munici.

Kampaň „Dárek pro Putina“ vybrala v Česku finanční prostředky, za které byl pořízen tank, jenž vyjede bojovat do války na Ukrajinu. 


Tank Tomáš, který se jmenuje podle prvního československého prezidenta, stál 33 milionů korun a dohromady se na něj složilo 11 288 lidí.

Dárek Putinovi k narozeninám

Nyní iniciativa vybírá peníze na munici. „Děkujeme. A co bude dál? Munice! Munice do tanků, raketometů, houfnic a děl. Munice,“ uvedla iniciativa na svém Twitteru. 

Zakoupený tank je modernizovanou verzí sovětského hlavního bojového tanku T-72, je určený k ničení jiných tanků a obrněných vozidel i nízko letících cílů protivníka. Lépe také chrání posádku. 

3. května 2024 v 16:55 Čas čtení 1:36 Česká Wikipedie slaví narozeniny, je 28. nejobsáhlejší na světě. Co dalšího o ní (ne)víš? Česká Wikipedie slaví narozeniny, je 28. nejobsáhlejší na světě. Co dalšího o ní (ne)víš?

Sbírku podpořila také ministryně obrany Jana Černochová (ODS). „Za pár dní, 7. října, oslaví agent KGB, vrah a gauner Vladimir Putin sedmdesátiny. A zaslouží si pořádný dáreček! Velké díky všem, kdo mu ‚dárečky‘ v podobě podpory Ukrajině kupujete,“ napsala v děkovném dopise.

Domů
Sdílet
Diskuse