Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tereza Šnajdrová
4. října 2022 19:44
Čas čtení 0:50

Do Prahy přijede Erdoğan, Macron a Liz Truss. Na vrcholný summit EU budou dohlížet i odstřelovači

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Do Prahy přijede Erdoğan, Macron a Liz Truss. Na vrcholný summit EU budou dohlížet i odstřelovači
Zdroj: TASR/AP

V Praze se ve čtvrtek 6. října uskuteční zasedání European Political Community, na které v pátek 7. října naváže neformální zasedání Evropské rady.

Česko tento týden čeká událost roku. Ve čtvrtek 6. října proběhne na Pražském hradě historicky první zasedání European Political Community a jen o den později na něj naváže neformální zasedání Evropské rady. Do Prahy se k této příležitosti sjede na 40 státníků, včetně francouzského prezidenta Emmanuela Macrona, jeho tureckého protějška Recepa Tayyipa Erdoğana nebo britské premiérky Liz Truss. 

Akce podobného rozsahu si žádá speciální bezpečnostní opatření. Pražský hrad bude ve dnech konání summitu uzavřen a na bezpečnost státníků budou dohlížet odstřelovači, píše ČT24.

4. října 2022 16:38 Čas čtení 2:34 Pavel Fischer před lety uvedl, že by homosexuála nejmenoval ústavním soudcem. Bylo to nešťastné uřeknutí, kaje se Pavel Fischer před lety uvedl, že by homosexuála nejmenoval ústavním soudcem. Bylo to nešťastné uřeknutí, kaje se

Summit budou doprovázet přísná bezpečnostní opatření

Kvůli návštěvě státníků budou po celé Praze platit speciální bezpečnostní opatření. Policie ČR nasadí do terénu přes sto lidí. Strážníci budou na Letišti Václava Havla, a na střechy budov dokonce zamíří i odstřelovači. Celý areál bude pod dohledem pyrotechniků se psy.

Policisté z ochranné služby již nyní vědí, které lídryně či lídry budou doprovázet na cestách po Praze. Mají připravená vozidla, která jsou zajištěná proti odposlechům, a připraveni jsou i bodyguardi, kteří budou státníky doprovázet na cestě z letadla k vozidlům.  

Omezení se dotknou také Pražského hradu. Ten je již od úterý 4. října uzavřen pro veřejnost a na Hradčanské náměstí bude povolen vjezd pouze vozidlům převážejícím zahraniční delegace či těm, které mají zvláštní povolení. Turisté se po svých na Hradčanské náměstí dostanou.  

Zpět
Sdílet
Diskuse