Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
Tereza Šnajdrová
4. října 2022 18:58
Čas čtení 0:41

Elon Musk znovu podal nabídku na odkup Twitteru

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Elon Musk znovu podal nabídku na odkup Twitteru
Zdroj: TASR/AP/Jae C. Hong

Miliardář chce sociální síť odkoupit za 44 miliard dolarů (zhruba jeden bilion korun).

Elon Musk v dubnu tohoto roku oznámil, že koupí sociální síť Twitter. Jen o pár měsíců později však obrátil a z transakce za 44 miliard dolarů (zhruba jeden bilion korun) vycouval. Neuběhlo ani čtvrt roku a miliardář opět podává nabídku na odkup Twitteru, informuje The Washington Post.

4. října 2022 13:42 Čas čtení 0:36 McDonald's končí s papírovými podložkami na tácech. Kvůli ekologii, tvrdí fastfood McDonald's končí s papírovými podložkami na tácech. Kvůli ekologii, tvrdí fastfood

Elon Musk v dubnu tohoto roku oznámil, že koupí sociální síť Twitter. Jen pár měsíců poté z transakce vycouval. „Twitter někdy ignoroval požadavky pana Muska, jindy je odmítl ze zjevně neopodstatněných důvodů a někdy zase tvrdil, že mu vyhověl, přičemž mu však poskytl neúplné nebo nepoužitelné informace,“uvedl ve svém prohlášení. 

Miliardář nyní opět obrátil a společnosti zaslal dopis, ve kterém nabídl, že v odkupu sociální sítě Twitter bude pokračovat. Stejně jako v původní nabídce, i tentokrát chce Twitter odkoupit za 44 miliard dolarů (zhruba jeden bilion korun).

Nabídka přichází po měsících právních tahanic, které společnost s Muskem vede. Twitter jej za odstoupení od transakce obžaloval, přičemž soudní jednání bylo stanoveno na 17. října tohoto roku. 

Twitter podle blízkého zdroje nyní zvažuje, zda nabídku přijme, nebo ne. 

Domů
Sdílet
Diskuse