Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. října 2022 11:00
Čas čtení 10:08
Martin Adam Pavlík Ondřej Jarůšek

OKTAGON 36: V německém Frankfurtu uvidíme ostré přestřelky, nevraživé odvety i vzrušující zápasy veteránů z UFC

OKTAGON 36: V německém Frankfurtu uvidíme ostré přestřelky, nevraživé odvety i vzrušující zápasy veteránů z UFC
Zdroj: OKTAGON MMA
SPORT BOJOVÉ SPORTY MMA NĚMECKO OKTAGON MMA PREDIKCE ZÁPASŮ
Uložit Uložené

Co nabídne druhý turnaj Oktagonu ve Festhalle?

Oktagon MMA expandoval do Německa a v červnu v zemi zorganizoval první turnaj ve frankfurtské Festhalle. Zazářili tam domácí oblíbenci Stephan Pütz, David Zawada či Christian Jungwirth, ale také hvězdy domácí scény jako Karlos Vémola či Zdeněk Polívka.


Padl však slovenský král lehké váhy Oktagonu Ivan Buchinger, kterého hned v prvním kole porazil a obral o cenný pásek neporažený, teprve čtyřiadvacetiletý Losene Keita, který naběhl do organizace loni jako uragán a hned na sebe upoutal veškerou pozornost.

Doporučeno
OKTAGON MMA oznámil největší zápas roku 2022. Karlos Vémola se v odvetě pobije se šampionem Patrikem Kinclem OKTAGON MMA oznámil největší zápas roku 2022. Karlos Vémola se v odvetě pobije se šampionem Patrikem Kinclem 3. října 2022 11:35

Druhá zastávka Oktagonu ve Festhalle bude v sobotu 15. října a můžeš se těšit na návrat Samuela „Piráta“ Krištofiče, Miloše Petráška či Stephana Pütze. Na programu jsou také dvě nevraživé odvety, při kterých se ti zaručeně zvedne hladina adrenalinu.

Nejprve si podruhé změří síly Máté Kertész a Christian Jungwirth, následně se v hlavním zápase tváří v tvář opět střetnou Christian Eckerlin a Denilson Neves de Oliveira, aby urovnali spory po kontroverzním prvním zápase, který byl nakonec označen jako no contest, tedy bez vítěze.

Kromě nich se ve Frankfurtu představí řada veteránů nejprestižnějších MMA organizací, jako jsou UFC či Bellator. Už teď je proto jasné, že nás čeká epický a emotivní večer plný skvělých zápasů.

Stejně jako před každým velkým turnajem jsme se v redakci i tentokrát rozhodli pro čtenáře připravit tipy na vítěze jednotlivých zápasů. Podívej se, jak podle nás duely dopadnou, a do komentářů nám napiš, jaké výsledky tipuješ ty.

V Refresheru ti pravidelně přinášíme zajímavé články či rozhovory ze světa bojových sportů. Pokud chceš podpořit rozvoj podobného obsahu, přidej se do klubu Refresher+. Kromě benefitů, které na tebe čekají, získáš neomezený přístup k prémiovým článkům.

Doporučeno
Jak začít s MMA? Nemusíš se bát, že tě na prvním tréninku vykostí Jiří Procházka Jak začít s MMA? Nemusíš se bát, že tě na prvním tréninku vykostí Jiří Procházka 27. září 2022 6:00
Základní informace o turnaji Oktagon 36

Kdy: Sobota 15. října 2022
Kde: Německo, Frankfurt, Festhalle, online na Oktagon.tv
Hlavní hvězdy turnaje: Samuel Pirát Krištofič, Miloš Petrášek, Leandro Silva, Bojan Veličković, Stephan Pütz, Christian Eckerlin a další


Free Prelims

Jakub Bahník vs. Jamie Cordero

Zástupce královéhradeckého gymu All Sports Academy a kolega šampiona Patrika Kincla, Jakub Bahník, je pokaždé zárukou pořádné show. V zápasech se s tím nepáře, o čemž svědčí i jeho bilance. Už sedmkrát ukončil své soupeře hned v prvním kole a aktuálně má na kontě sérii tří výher v řadě (všechny ukončil během pár minut). Vydržet před jeho pekelnými údery stát celé kolo nedokáže jen tak někdo.


Jeho soupeřem se stane účastník 1. série německé OKTAGON Challenge Jamie Cordero. Za sebou má zatím sice několikanásobně méně zápasů než Bahník, ale zatím pokaždé vyhrál. V jednom z nich svého oponenta ukončil za půl minuty.


Ačkoliv má Němec své kvality, perfektně rozjetý Bahník by měl být minimálně o level dál a dá se klidně očekávat, že v postoji svého soupeře přestřílí a na konto si připíše další knockout v prvním kole. Nebylo by to poprvé.


Tip na vítěze: Bahník

bahník
Zdroj: OKTAGON MMA

Prelims

Katharina Dalisda vs. Mallory Martin

Na turnaji v Německu nebude chybět ani jeden ženský zápas. O ten se postará německá bojovnice Katharina Dalisda přezdívaná Tygřice a Američanka Mallory Martin, která poslední tři roky zápasila pod hlavičkou největší MMA organizace UFC. Tam posbírala tři porážky a jednu výhru. Oproti tomu Dalisda má zkušenost mimo jiné i z organizace Bellator.


Dalisda, zástupkyně slavného gymu MMA Spirit a zkušená judistka, není tím typem bojovnice, která by za každou cenu šla po ukončení. Své soupeřky většinou přebodovává v tříkolových zápasech a na stejnou taktiku pravděpodobně vsadí i v boji s Martin.


O tři roky mladší Mallory Martin, držitelka hnědého pásku v BJJ, by však měla těžit ze svých větších zkušeností, bila se totiž už s bojovnicemi patřícími mezi světovou elitu. Před vstupem do UFC měla sérii pěti výher v řadě a s aktuální sérií dvou porážek v řadě potřebuje znovu okusit chuť vítězství. Nastupovat bude jako favoritka, a ačkoliv neočekáváme konec před limitem, nad soupeřkou by měla ve třech kolech dominovat.

Tip na vítěze: Martin

Marek Bartl vs. Ebrahim Hosseinpour

To, co dokáže Bartl vždy zaručit, je, že poteče krev. A nebude jí málo. Svědčí o tom i fakt, že se postaví do klece proti soupeři z Íránu, který si říká The Butcher (Řezník). Ten se poprvé představil v Oktagonu v Šamoríně. Utrpěl však tvrdé KO od Karla Ryšavého.

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 122680 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS
Domů
Sdílet
Diskuse