Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
6. října 2022 11:49
Čas čtení 0:49

Bývalý policista v Thajsku zastřelil nejméně 30 osob v zařízení pro děti, později zabil sebe i svou rodinu

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Bývalý policista v Thajsku zastřelil nejméně 30 osob v zařízení pro děti, později zabil sebe i svou rodinu
Zdroj: Thai PBS

Muž byl propuštěn ze služby kvůli užívání drog.

Nejméně 35 lidí přišlo o život po útoku střelce v zařízení pro děti v provincii Nong Bua Lamphu na severovýchodě Thajska. Mezi zavražděnými bylo 22 dětí. Čtyřiatřicetiletý bývalý policista Panya Kamlarb později zabil svou ženu a dítě, následně zabil i sebe. Uvedla to thajská veřejnoprávní média. 

Bývalý policista byl propuštěn kvůli užívání drog

Kamlarb vtrhl do zařízení vyzbrojen brokovnicí, pistolí a nožem okolo poledne. Zabil nejméně 35 lidí, většinou malé děti. Mezi mrtvými jsou také náhodní kolemjdoucí, které útočník zabil při útěku z místa. Následně ujel svým autem k sobě domů, kde zabil svou ženu a syna. Následně zbraň obrátil proti sobě. Kromě obětí na životech si střelba vyžádala dvanáct zraněných, z toho osm vážně.

Podle Jirapoba Purideta z ústředního vyšetřovacího soudu byl Kamlarb zapojen do probíhajícího soudního řízení kvůli údajné prodeji drog. Puridet pro CNN uvedl, že kvůli podezření byl policista propuštěn ze služby v minulém roce. Pod vlivem drog byl zřejmě i během útoku. Upřímnou soustrast rodinám už vyjádřil thajský premiér Prajutch Čan-Oča. 

Domů
Sdílet
Diskuse