Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Radim Šlechta
9. října 2022 v 15:33
Čas čtení 1:01

Předpověď počasí: Příjemné teploty v Česku potrvají i příští týden. Ochladí se jen mírně

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Předpověď počasí: Příjemné teploty v Česku potrvají i příští týden. Ochladí se jen mírně
Zdroj: Unsplash/Fred Russo/volně k použití

Přinášíme předpověď počasí na příští týden.

Poté, co do Česka konečně zavítalo babí léto, se opět mírně ochladí. Během dne to ale na zimní kabáty pořád ještě nebude. Nejteplejší počasí můžeš očekávat zkraje týdne a příjemnější teploty přijdou také o víkendu. Vyplývá to z týdenní předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu.

Během neděle bude jasno nebo skoro jasno. Teploměry během dne naměří 13–17 °C, na horách kolem 8 °C. Povane slabý proměnlivý severovýchodní až východní vítr rychlostí 2–5 m/s. V noci na pondělí se ochladí na 8–4 °C, při uklidnění větru až 1 °C a místy se mohou objevit přízemní mrazíky.

V pondělí bude přes den jasno nebo skoro jasno. Místy se mohou objevit mlhy. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 15 a 19 °C a povane slabý proměnlivý vítr rychlostí 3–7 m/s. Postupně se v noci ochladí na 10–6 °C. 

V úterý očekávej oblačno až zataženo, ojediněle přeháňky. Srážky a oblačnost postupně ubydou. Teploty se přes den dostanou na 12–16 °C, na jižní Moravě může být až 18 °C. Povane slabý proměnlivý vítr do 3 m/s. V noci teploty klesnou na 8–4 °C a ve středu se mohou objevit přízemní mrazíky. Přes den bude 12–16 °C a povane slabý proměnlivý vítr do 3 m/s.

8. října 2022 v 11:45 Čas čtení 0:56 Kde aktuálně rostou houby? Připrav se na výpravu s touto mapou Kde aktuálně rostou houby? Připrav se na výpravu s touto mapou

Při celonočním vyjasnění může být během čtvrteční noci až 0 °C a objeví se přízemní mrazíky. Jinak teploměry naměří 3–7 °C. Přes den se ale oteplí na 13–17 °C a povane slabý vítr do 3 m/s. Ke konci týdne se očekávají deště a ráno ojediněle mlhy. Teploty se ale mohou dostat až na 20 °C.

Domů
Sdílet
Diskuse