Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
Adéla Ježková ČTK
11. října 2022 8:34
Čas čtení 0:52

Mezi Poříčany a Nymburkem vykolejil nákladní vlak. Provoz na trati je omezen

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Mezi Poříčany a Nymburkem vykolejil nákladní vlak. Provoz na trati je omezen
Zdroj: Drážní inspekce/PR/Profimedia

Mezi Poříčany a Nymburkem v pondělí vpodvečer vykolejila lokomotiva a dvě cisterny nákladního vlaku.

Provoz v traťových úsecích Český Brod – Poříčany – Pečky a Poříčany – Sadská je podle webu Českých drah k úternímu ránu zatím stále omezen. V úseku Český Brod – Pečky je zavedena kyvadlová náhradní autobusová doprava v počtu zhruba 10 autobusů. Tato náhradní doprava ovšem nezastavuje ve stanici Poříčany právě kvůli úniku nebezpečných látek po vykolejení nákladního vlaku.

Všechny vlaky využívající traťový úsek jsou vedeny odklonem nebo jsou odřeknuty. Cestující musí počítat s až čtyřicetiminutovým zpožděním. Trať zůstane uzavřená zřejmě do středy, nejprve musí dojít k přečerpání obsahu cisteren.

Vlak projel návěstidlo, řekl ČTK mluvčí Správy železnic Dušan Gavenda. Lokomotiva skončila na boku a mimo koleje skončily i dvě cisterny s benzenem. Dva lidé se lehce zranili. Škoda je podle prvních odhadů čtyři miliony korun, z toho 1,5 milionu na trati a 2,5 milionu na vlaku, uvedl mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal. Policie místo nehody dokumentuje i za pomocí dronu.

11. října 2022 6:00 Čas čtení 4:57 Komentář: Za co protestuje, vždyť je tlustý a kouří –⁠ má se dobře Komentář: Za co protestuje, vždyť je tlustý a kouří –⁠ má se dobře

Vlak vykolejil po 17:00. „Vjel na slepou kolej a následně se srazil se zarážedlem,“ popsal nehodu Drápal. Mluvčí Českých drah Vanda Rajnochová uvedla, že souprava patří dopravci ČD Cargo. 

Domů
Sdílet
Diskuse