Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. října 2022 14:30
Čas čtení 5:42
Martin Adam Pavlík

Jsou o souloži, orálním sexu, masturbaci či perverzních představách. Znáš pravý význam těchto populárních hitů?

Jsou o souloži, orálním sexu, masturbaci či perverzních představách. Znáš pravý význam těchto populárních hitů?
Zdroj: Getty Images/Robin Marchant
HUDBA HUDBA
Uložit Uložené

O čem vlastně zpívají Rihanna, Ariana Grande či Harry Styles?

Možná sis je ještě jako dítě či teenager zpíval*a doma v pokoji, aniž bys znal*a význam textu. Možná neumíš anglicky a nikdy jsi neluštil*a, o čem vlastně tvoji oblíbení interpreti zpívají. Případně sis myslel*a, že jsou tyto skladby o něčem úplně jiném.

Vybrali jsme pro tebe deset známých a úspěšných hitů od světoznámých hudebníků a hudebnic, které si důmyslně pohrávají s posluchačem metaforami nebo symboly a jsou plné dvojsmyslů. Některé jsou zase až překvapivě příliš doslovné a pořádně perverzní. Přesto pár z nich vyhrálo Grammy.  

V Refresheru ti pravidelně přinášíme různé hudební tipy, recenze alb, novinky, žebříčky či profily hudebníků a kapel. Pokud tě zajímají články věnované hudbě, podpoř nás a staň se členem klubu Refresher+, abychom ti mohli přinést ještě více kvalitního obsahu.

1. Bryan Adams –⁠ Summer Of 69

Tato nestárnoucí rocková vypalovačka z roku 1984 zní často i dnes v mnoha rádiích, a ať už Bryana Adamse miluješ, nebo ne, určitě umíš zazpívat alespoň refrén. Summer Of 69 není jen nostalgickou vzpomínkou na mládí a již rozpadlou kapelu, vypráví také o vášnivé letní lásce. A to ne jen tak ledajaké. 


„Byli jsme mladí a neklidní, potřebovali jsme se odreagovat... Stojíš na verandě své mámy. Řekla jsi mi, že to bude trvat navždy. Oh, a když jsi mě držela za ruku, věděl jsem, že teď, nebo nikdy. Byly to nejlepší dny mého života,“ zpívá Adams, a jak prozradil pro Loudersound, lidé si často tuto píseň interpretují nesprávně. 


„Lidé si myslí, že tato píseň je o roce 1969, ale není tomu tak. Důvod, proč jsem si vybral číslo 69, je sexuální poloha,“ vysvětlil zpěvák. Fanoušky několikrát vyvedl z omylu a přiblížil pozadí písně i přímo na pódiu během koncertování. Ať už šlo o léto v jakémkoli roce, vypadá to tak, že bylo rozhodně divoké, nezapomenutelné a plné objevování. 


2. Hailee Steinfeld –⁠ Love Myself

Není jen talentovanou a přesvědčivou hollywoodskou herečkou (získala nominaci na Oscara, Zlatý glóbus či cenu BAFTA), ale také šikovnou textařkou. Ráda si hraje se slovíčky a dvojitými významy. Její debutový singl Love Myself z roku 2015 je ve skutečnosti doslovnější, než se na první pohled zdá.

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 122959 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemčení?

  • Která zpěvačka napsala píseň o tom, jak po sexu nemohla chodit rovně. 
  • Co prozradil Dave Grohl o skladbě All My Life.
  • O čem je vlastně popový hit Poker Face od Lady Gagy.
  • Proč Macarena není až tak veselá písnička, jak jsme si doposud mysleli.
Domů
Sdílet
Diskuse