Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Adéla Ježková
11. října 2022 14:44
Čas čtení 0:42

VIDEO: Policie hledá žháře, který při poškození luxusního Lamborghini zapálil i sám sebe

Kategorie:
News
Uložit Uložené
VIDEO: Policie hledá žháře, který při poškození luxusního Lamborghini zapálil i sám sebe
Zdroj: Policie ČR

Luxusní vůz za více než jedenáct milionů korun úmyslně zapálil neznámý žhář. Sám při manipulaci s hořlavinou a ohněm také vzplál. Policie po něm pátrá.

Zaparkovaný sportovní vůz Lamborghini Huracan zapálil žhář 28. září před půlnocí ve Freyově ulici v městské části Praha 9. Dosud neznámý muž přišel k autu s kanystrem hořlaviny, polil jeho zadní část a následně vůz zapálil. Při manipulaci se zapalovačem a hořlavinou ovšem sám pachatel také vzplál. Podle prohlášení policie tak není vyloučeno, že má popáleniny v obličeji a na rukou.

Muž způsobil majiteli vozu škodu přesahující jedenáct milionů korun. „Kriminalisté prověřující případ zajistili kamerové záznamy, na kterých je žhář zachycen. I když nejsou záběry kvalitní, věříme, že by mohl být poznán. Rádi přivítáme informace i k osobě ve vašem okolí, která má čerstvé popáleniny v obličeji a na rukou,“ uvedl policejní mluvčí Jan Rybanský.

„V neposlední řadě se obracíme i na samotného podezřelého, aby své nepochopitelné jednání přišel vysvětlit na jakoukoli policejní služebnu či kontaktoval linku 158,“ dodal mluvčí směrem k podezřelému. Tím má být pravděpodobně muž střední postavy. V době žhářství měl mít na sobě mikinu s kapucí zřejmě značky Adidas, světlé kalhoty a bílé tenisky Nike. Police případ prověřuje pro trestný čin poškození cizí věci.

Domů
Sdílet
Diskuse