Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tereza Patočková
12. října 2022 8:59
Čas čtení 0:43

Rusko zasáhlo 30 % energetické infrastruktury Ukrajiny, uvedl tamní ministr energetiky

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Rusko zasáhlo 30 % energetické infrastruktury Ukrajiny, uvedl tamní ministr energetiky
Zdroj: TASR/AP

Ukrajinský ministr energetiky Herman Halušenko v úterý uvedl, že od pondělí bylo ruskými raketami zasaženo přibližně 30 % energetické infrastruktury na Ukrajině.

Podle ministerstva obrany v Moskvě Rusko od úterý pokračuje v útocích na ukrajinská vojenská a energetická zařízení. „Ozbrojené síly Ruské federace dnes pokračují v masivním útoku s použitím vysoce přesné letecké a námořní výzbroje dlouhého dosahu na objekty vojenské kontroly a energetického systému Ukrajiny,“ uvedlo ministerstvo v úterním příspěvku na Telegramu. Informoval o tom server CNN

Ukrajinský ministr energetiky Herman Halušenko v úterý uvedl, že od pondělí bylo ruskými raketami zasaženo přibližně 30 % energetické infrastruktury na Ukrajině. Ministr pro CNN uvedl, že je to poprvé od začátku války, kdy se Rusko dramaticky zaměřilo na energetickou infrastrukturu.

11. října 2022 20:44 Čas čtení 0:55 Ruský válečný zajatec se do armády přihlásil jen kvůli dluhům z hraní World of Tanks Ruský válečný zajatec se do armády přihlásil jen kvůli dluhům z hraní World of Tanks

Ukrajinská státní společnost Energoatom zároveň uvedla, že náměstek generálního ředitele pro lidské zdroje v Záporožské jaderné elektrárně byl unesen. V příspěvku na svém kanálu Telegram společnost Energoatom uvedla, že ruští teroristé drží Valerije Martyňuka na neznámém místě, a dodala, že Rusko chce získat personální složky elektrárny, aby donutilo ukrajinské zaměstnance co nejdříve pracovat pro Rosatom (ruského provozovatele jaderných elektráren, pozn. red.).

V úterý prezident Zelenskyj uvedl, že bylo odpáleno dalších 28 raket, z nichž 20 bylo sestřeleno. Mezi ně patřily íránské bojové drony, řekl. BBC to nedokázalo ověřit.

Domů
Sdílet
Diskuse