Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Adéla Ježková
14. října 2022 15:30
Čas čtení 1:03

VIDEO: Lékařka vylovila z oka zapomnětlivé pacientky 23 kontaktních čoček

Kategorie:
News
Uložit Uložené
VIDEO: Lékařka vylovila z oka zapomnětlivé pacientky 23 kontaktních čoček
Zdroj: Pixabay/slavoljubovski/volně k užití

Kalifornská lékařka sdílela bizarní video, na kterém vyndává 23 kontaktních čoček z oka zapomnětlivé ženy.

Video oční lékařky Kateriny Kurteevy, na kterém vytahuje jednu kontaktní čočku za druhou, se na Instagramu stalo virálním – má již více než milion zhlédnutí. Podle jejího příspěvku si pacientka každý den po dobu 23 dní nasazovala nové kontaktní čočky, ale ostatní nevyndávala. Údajně zapomněla.

„Vzácný případ, kdy si někdo zapomněl večer vyndat kontaktní čočky a každé ráno si nasadil nové. 23 dní v řadě!!!“ napsala Kurteeva v příspěvku. V navazujícím postu uvedla, že je ráda, že může edukovat veřejnost o hygieně nošení kontaktních čoček. 

K oddělení jednotlivých kontaktních čoček musela použít klenotnické kleště. „Pečlivě jsem oddělila všechny kontaktní čočky a napočítala jsem jich celkem 23. Byly v podstatě slepené po měsíčním sezení pod očním víčkem,“napsala lékařka.

Lékařka za 20 let praxe nic podobného neviděla

Vidění pacientky bylo po příchodu rozmazané a v oku cítila ostrou bolest. „V hlavě mi naskočily možnosti, co by to mohlo být: kousek rozbité kontaktní čočky, škrábanec na rohovce, infekce, řasa nebo zbytky make-upu,“ popsala Kurteeva v rozhovoru pro Insider. Když ovšem pacientku požádala, aby se podívala dolů, viděla okraje několika čoček přilepených k sobě. „Za téměř 20 let praxe jsem nic podobného neviděla,“ dodala lékařka.

Překvapená ovšem byla i samotná pacientka. „Nejsem si jistá, jak se jí podařilo zapomenout všechny vyndat. Mohlo to být proto, že nosila kontaktní čočky 30 let. Když člověk nosí kontaktní čočky po dlouhou dobu, může to způsobit znecitlivění nervových zakončení rohovky. Mohlo to být také jejím věkem,“ vysvětlila Kurteeva. Jedno je však jasné, zapomnětlivá žena měla velké štěstí, že nepřišla o zrak.

Domů
Sdílet
Diskuse