Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. října 2022 8:30
Čas čtení 3:49
Richard Balog

Argentina, Mexiko nebo Nizozemsko? Vybrali jsme nejkrásnější dresy, které uvidíme na Mistrovství světa ve fotbale 2022

Argentina, Mexiko nebo Nizozemsko? Vybrali jsme nejkrásnější dresy, které uvidíme na Mistrovství světa ve fotbale 2022
Zdroj: Nike
SPORT
Uložit Uložené

Souboj o nejkrásnější reprezentační dresy v Kataru svedou značky Adidas a Nike.

Mistrovství světa ve fotbale 2022 začíná přibližně za měsíc – 20. listopadu – a potrvá do 18. prosince, kdy poznáme nového šampiona. Jedná se o největší sportovní událost v letošním roce a přímo úměrný tomu je i zájem značek, které dodávají dresy jednotlivým účastníkům.

Všech 32 reprezentací se v Kataru představí ve speciálních modelech, které budou přímo na stadionech a před televizemi sledovat stovky milionů fanoušků z celého světa. Souboj o nejatraktivnější provedení svedly značky Adidas a Nike, když představily desítky skvělých modelů, z nichž jsme vybrali 10 nejkrásnějších.

Několik z těchto dresů zakomponuješ i v rámci každodenních outfitů.

Doporučeno
Toto jsou nejkrásnější fotbalové dresy pro sezónu 2022/2023. Zabodovaly Arsenal, Boca Juniors i Venezia. Toto jsou nejkrásnější fotbalové dresy pro sezónu 2022/2023. Zabodovaly Arsenal, Boca Juniors i Venezia. 19. července 2022 15:30

 10. Německo

Reprezentace Německa zabojuje o triumf v dresech z dílen značky Adidas. Klasickou bíločernou domácí soupravu se zlatými detaily doplní tmavě červená venkovní souprava s logem dodavatele a se státním znakem na hrudi.

Designéři přidali malý elegantní prvek v podobě rozmazaného písmene D v celoplošném vzoru, jenž představuje dynamický fotbal, který mužstvo praktikuje díky hráčům, jako jsou Serge Gnabry, Leroy Sane nebo İlkay Gündoğan.

Nemecko
Zdroj: Adidas

 9. Belgie

Značka Adidas připravila dresy i pro reprezentaci Belgie, která patří mezi úzký okruh favoritů na zisk mistrovského titulu v Kataru, podobně jako několik mužstev v článku.

Mužstvo kolem hvězd, jako jsou Kevin De Bruyne, Romelu Lukaku nebo Eden Hazard, zabojuje v zápasech i v těchto minimalistických bílých dresech s barevnými detaily, které zdobí logo dodavatele, znak reprezentace i patenty na rukávech. V jednoduchosti je krása a to v tomto případě platí do puntíku.

Belgicko
Zdroj: Adidas

8. Francie

Obhájce titulu z Francie vystoupí na mistrovství světa v elegantních dresech s logem Nike. Stejně jako na úspěšném turnaji v Rusku před čtyřmi lety.

Zatímco domácí sada dresů je zahalena do klasické modro-bílo-červené trikolory se zlatými detaily v podobě loga dodavatele a státního znaku, mnohem zajímavější jsou venkovní dresy. Na první pohled se jedná o jednoduchý bílý základ s logem Nike a se znakem, ale při bližším pohledu objevíš odkazy na Francouzskou revoluci či národní památky, jako například Vítězný oblouk.

Hráli vůbec hráči Les Bleus někdy v ošklivých dresech? Nevzpomínáme si a jinak to nebude ani v Kataru.

Francúzsko
Zdroj: Nike

7. Anglie

Reprezentanti Anglie pojedou do Kataru s cílem vyhrát mundial poprvé od roku 1966, kdy před domácími fanoušky vyhráli 4:2 proti týmu Západního Německa.

Vedení týmu plného hvězdných hráčů v čele s kapitánem Harrym Kanem představilo před turnajem speciální provedení od značky Nike, přičemž lépe hodnotíme venkovní sadu dresů. Výrazný červený základ je doplněn o světle modré prvky v podobě loga výrobce a znak Albionu.

Designéři společnosti Nike zvládli většinu dresů určených pro letošní mistrovství světa na jedničku s hvězdičkou.

Anglicko
Zdroj: Nike

6. Dánsko

Mistrovství světa ve fotbale 2022 doprovází také mnoho negativních informací včetně zpráv o špatných pracovních podmínkách dělníků na stadionech, na což zareagovala dánská reprezentace černou sadou dresů od značky Hummel.

Přestože se nejedná o úplný bojkot, všechny dresy jsou podle výrobce dánské reprezentace navrženy na protest proti neuspokojivému stavu dodržování lidských práv v hostitelské zemi. Černé provedení sice nemá politickou sílu, aby ovlivnilo moc státu v Perském zálivu, ale ta černá na černé...

Dánsko
Zdroj: Hummel

5. Mexiko 

Reprezentace Mexika patří mezi pravidelné účastníky mistrovství světa ve fotbale a v Kataru zabojuje o postup ze skupiny v dresech se třemi pruhy na ramenou.

Atraktivní jsou především venkovní dresy, se kterými si designéři společnosti Adidas vyhráli do nejmenších detailů. Mexiko nás znovu obdaruje soupravou, která odkazuje na hrdé aztécké dědictví.

Nové logo státního znaku na světlém podkladu doplňuje celoplošný potisk v bordó tónech, který je inspirován uměním a aztéckými božstvy, jako je například Quetzalcoatl. Jeho hadí tělo je vyobrazeno ve středu dresu. Pozitivně hodnotíme také zelený lem na límci, který příjemně dotváří celkový vzhled.

Mexiko
Zdroj: Adidas

4. Jižní Korea

Potenciální černý kůň na letošním mistrovství světa v Kataru v čele se Son Heung-Minem, který patří mezi nejlepší ofenzivní hráče na světě, je certifikován skvělým venkovním dresem od společnosti Nike.

Ohnivý odstín červené s tygřím pruhem na rukávu, odvážný odznak s děsivým zvířetem a výrazný kontrastní límec s kulatým výstřihem jsou skutečným zásahem do černého. Za výraznou grafikou je ukryt hlubší význam. Modré a červené pruhy jsou poctou symbolu thägük ve středu korejské vlajky, který představuje rovnováhu mezi zemí a nebem.

Tento dres bychom nosili také v rámci outfitů. Pokud máš stejný vkus, tuto atraktivní variantu najdeš v online obchodě za cenu 140 eur.

Južná Kórea
Zdroj: Nike

3. Argentina

Reprezentace, která vyhrála mundial naposledy v roce 1986 díky výkonům Diega Armanda Maradony, zabojuje o trofej v dresech od značky Adidas.

Poslední tanec Lionela Messiho na vrcholné akci bude nejen v elegantním bílo-modrém domácím dresu se státním znakem Argentiny. Pozornost poutá zejména venkovní souprava, kterou designéři ve službách sportovního výrobce zahalili do fialové barvy a plamenů. Originální provedení, které by se neztratilo ani v módu Ultimate Team ve hře FIFA.

Argentína
Zdroj: Adidas

2. Portugalsko 

Stejně jako Lionel Messi, i Cristiano Ronaldo pravděpodobně nastoupí na své poslední mistrovství světa. Reprezentace Portugalska nastoupí v Kataru v atraktivních dresech, které jsou zahaleny do tradičních barev země.

Domácí soupravě dominuje diagonální červeno-zelený design, který byl vytvořen, aby napodoboval způsob, jakým hráči národního týmu příležitostně obtáčejí vlajku země kolem svého těla po vítězstvích. Změna je dobrá věc a díky této nové sadě a sestavě plné mladých talentů mají portugalští fanoušci důvody k radosti.

Portugalsko
Zdroj: Nike

1. Nizozemsko

Nejkrásnější dresy, které uvidíme na Mistrovství světa ve fotbale 2022 v Kataru, patří reprezentaci Nizozemska. Jsou dílem designérů ve službách společnosti Nike a plný počet bodů udělujeme především domácí sadě, která nás vrátila v době do 70. a 80. let.

Nová souprava Nike má trochu žlutější odstín, než na jaký jsme zvyklí u týmu, jehož oblíbené barvě odpovídá i jeho přezdívka – Oranje. Má zářivý, mírně psychedelický a patinovaný povrch, který vypadá skvěle a milujeme ho.

Uvidíme, jestli krásné dresy mladému mužstvu pod taktovkou zkušeného trenéra Louise van Gaala přinesou štěstí a konečně zlomí prokletí z finálových soubojů.

Holandsko
Zdroj: Nike
Pozornost si zaslouží i dresy, ve kterých uvidíme reprezentace Chorvatska, Japonska, Uruguaye nebo domácího Kataru.
Anketa:
Která reprezentace nastoupí v nejhezčích dresech?
Německo
Belgie
Francie
Anglie
Dánsko
Mexiko
Jižní Korea
Argentina
Portugalsko
Nizozemsko
Jiná
Německo
7 %
Belgie
0 %
Francie
4 %
Anglie
0 %
Dánsko
0 %
Mexiko
11 %
Jižní Korea
0 %
Argentina
22 %
Portugalsko
11 %
Nizozemsko
4 %
Jiná
41 %
Domů
Sdílet
Diskuse