Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. července 2022 15:30
Čas čtení 3:39
Richard Balog

Toto jsou nejkrásnější fotbalové dresy pro sezónu 2022/2023. Zabodovaly Arsenal, Boca Juniors i Venezia.

Toto jsou nejkrásnější fotbalové dresy pro sezónu 2022/2023. Zabodovaly Arsenal, Boca Juniors i Venezia.
Zdroj: Kappa
SPORT FOTBAL
Uložit Uložené

Značka Adidas schovala do kapsy konkurenční výrobce a představila řadu atraktivních dresů nejen pro evropské velkokluby.

Fotbalová sezóna 2022/2023 začíná v celé Evropě, čehož jsou signálem přípravné zápasy velkoklubů ve Spojených státech amerických nebo Asii, posily na soupiskách a také nové sady dresů.

Největší zájem fanoušků je o nová vyhotovení s logem velkoklubů, jako jsou Real Madrid CF nebo Manchester United FC. Designéři ve službách sportovních značek věnují dostatek pozornosti i mimoevropským a menším klubům. 

Toto je výběr nejkrásnějších fotbalových dresů, které uvidíme během sezóny 2022/2023 téměř každý týden. Několik z nich snadno zakomponuješ i v rámci každodenních outfitů.

Doporučeno
Na mistrovství světa ve fotbale v Kataru budou poprvé mezi rozhodčími i ženy Na mistrovství světa ve fotbale v Kataru budou poprvé mezi rozhodčími i ženy 20. května 2022 16:44

AC Milan 

Puma

Červeno-černý tým z Milána se pokusí obhájit mistrovský titul v sezóně 2022/2023 v dresech od značky Puma, které jsou kombinací funkčnosti, designu, pouliční kultury a dědictví metropole. Atraktivní je především domácí sada zahalená do klubových barev s bílými kontrasty, které doplňuje italská trikolora na manžetách rukávů, erb AC a logo sponzora.

AC Milan
Zdroj: Puma

AFC Bournemouth

Umbro

Vedení týmu AFC Bournemouth ve spolupráci se značkou Umbro oslavilo návrat do nejvyšší anglické soutěže Premier League atraktivními dresy, ve kterých hráči odehrají všechny domácí zápasy. Základem dresů je červeno-černý podklad, který designéři ozvláštnili použitím vzoru a prošívaného límce. Výsledný vzhled doplnilo logo sponzora, které nepůsobí rušivým dojmem.

AFC Bournemouth
Zdroj: Umbro

Arsenal FC

Adidas

Arsenal FC –⁠ nejúspěšnější klub ze severní části Londýna –⁠ zabojuje v sezóně 2022/2023 o návrat na výsluní v domácí ligové soutěži i v Evropské lize UEFA. Tým kolem mladých anglických reprezentantů a hvězdných legionářů bude nastupovat v domácích zápasech v klasické červeno-bílé sadě dresů, kterou doplňuje vzor na límci, logo sponzora na přední části a levém rukávu a vyšívaný erb s kanónem na hrudi.

Minimálně stejně zajímavě vypadá i venkovní sada dresů v černo-zlaté barevné kombinaci s geometrickým vzorem.

Arsenal FC
Zdroj: Adidas
Arsenal FC
Zdroj: Adidas

Athletic Club

New Balance

Athletic Club považujeme za jeden z nejsympatičtějších klubů ve Španělsku, a to zejména díky skvělé práci s vlastními odchovanci z baskické oblasti. Tým z Bilbaa zabojuje v sezóně 2022/2023 o nejvyšší příčky v domácí soutěži La Liga v dresech s logem značky New Balance. Domácí sada je zahalena do červeno-bílých svislých pruhů s černým límcem a rovněž s černými manžetami na obou rukávech.

Plný počet bodů udělujeme i druhé sadě dresů, která je určena pro venkovní zápasy a zdobí ji abstraktní motiv s červenými obrysy na tmavém podkladu. Která varianta je lepší?

Athletic Club
Zdroj: New Balance
Athletic Club
Zdroj: New Balance

Club Atlético Boca Juniors

Adidas

Nové domácí dresy argentinského velkoklubu Boca Juniors jsou skvělým tahem od marketingového týmu značky Adidas. Na trh přicházejí bez loga hlavního sponzora na přední části, jelikož vedení nejslavnějšího mužstva z Buenos Aires čeká na podpis smlouvy s novým partnerem.

Finální vzhled dresů je jako vystřižený z devadesátých let minulého století a jedná se o velmi svěží změnu oproti ostatním klubům. Uvidíme, která společnost získá žádaný prostor na dresech Clubu Atlético Boca Juniors v sezóně 2022/2023 a jak doplní retro nádech.

Boca Juniors
Zdroj: Adidas

Girona FC

Puma

Girona FC nepatří mezi největší kluby ve Španělsku, ale v sezóně 2022/2023 bude mít jedny z nejatraktivnějších dresů v soutěži. Zásluhu na tom má designérský tým značky Puma, který fotbalistům ze severu Katalánska dodal bílo-červenou soupravu s vodorovnými i svislými pruhy, jež doplňuje vyšívaný erb a logo hlavního sponzora. Jednoduché a mimořádně atraktivní provedení.

Girona FC
Zdroj: Puma

Juventus FC

Adidas

Turínský velkoklub nezvládl sezónu 2021/2022 podle stanovených cílů, a mužstvo proto posílily hvězdy jako Ángel Di María či Paul Pogba. Hráči Juventusu FC budou k domácím zápasům ročníku 2022/2023 nastupovat v ikonické bíločerné barevné kombinaci bez jakýchkoli zbytečných detailů. 

Klasické pruhy vystřídaly geometrické vzorce, které jsou inspirovány vzhledem stadionu. Pozitivně hodnotíme také zlatý kontrast v podobě hvězdiček nad erbem klubu a logo hlavního sponzora zahalené do grafického motivu blesků. Uvidíme, jestli nová sada dresů z dílen značky Adidas přinese štěstí a Bianconeri se vrátí na vrchol domácí ligové soutěže.

Juventus FC
Zdroj: Adidas

Manchester United FC 

Adidas

Manchester United FC má před sebou dlouhou cestu zpátky na vrchol anglického ligového fotbalu a uvidíme, jestli s Cristianem Ronaldem na soupisce. Jisté je, že slavný klub bude nastupovat na domácí zápasy na Old Trafford v atraktivních dresech s retro nádechem, který schválil i bývalý hráč Eric Cantona. 

Designéři vrátili červeným ďáblům na dresy límec po sedmi letech. Pokud jsi fanoušek úspěšnějšího klubu z Manchesteru, tento dres by neměl chybět ve tvé sbírce.

Manchester United FC
Zdroj: Adidas

Real Madrid CF 

Adidas

Nejúspěšnější klub v historii a vítěz posledního ročníku Ligy mistrů UEFA bude hrát na hřištích soupeřů v sezóně 2022/2023 ve fialových dresech. Hráči si dresy poprvé obléknou 30. července v přípravném zápase proti Juventusu v Los Angeles. 

Dominantním prvkem je nový odstín fialové, který designéři sladili s černými detaily kolem zaobleného límce a s pruhy na ramenou. Dres se pyšní také výrazným vzorem, který připomíná motivy používané na soupravách Adidas v devadesátých letech. Bonusem je, že dres využívá technologii HEAT.RDY KEEP COOL k regulaci teploty hráčů a je vyroben z recyklovaných materiálů.

Real Madrid CF
Zdroj: Adidas

Sport Club Corinthians Paulista

Nike

V závěru výběru nejkrásnějších fotbalových dresů pro sezónu 2022/2023 nechybí ani brazilský klub Corinthians. Černobílý tým z města São Paulo je známý díky minimalistickým dresům bez loga sponzora a vedení ve spolupráci se značkou Nike neudělalo výjimku ani tentokrát.

Kromě atraktivní bílé varianty na domácí zápasy dáváme plný počet bodů i sadě určené pro venkovní zápasy, která je zahalena do černé barvy s vybledlým šedým efektem, zlatými detaily a velkým erbem Sport Club Corinthians Paulista.

Sport Club Corinthians Paulista
Zdroj: Nike

Venezia FC

Kappa

Sladkou tečkou na úplný závěr je nová domácí sada dresů italského druholigového mužstva Venezia FC. Ambiciózní tým z Benátek bude v ročníku 2022/2023 nastupovat v dresech s logem značky Kappa, které jsou zahaleny do černo-zeleno-oranžové barevné kombinace s metalickými zlatými detaily. Dodavatel tímto návrhem navázal na loňskou variantu a výsledkem je atraktivní dres, ve kterém zaboduješ i mimo fotbalový stadion.

Venezia FC
Zdroj: Kappa
Domů
Sdílet
Diskuse