Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ondřej Jarůšek
23. října 2022 8:36
Čas čtení 1:23

UFC má nového šampiona! Khabib Nurmagomedov dovedl na trůn Islama Makhacheva, fandil i Hasbulla

Kategorie:
Sport
Uložit Uložené
UFC má nového šampiona! Khabib Nurmagomedov dovedl na trůn Islama Makhacheva, fandil i Hasbulla
Zdroj: Getty Images/Mike Lawrie

Islam Makhachev zdemoloval Charlese Oliveiru a stal se novým králem lehké váhy.

Sobotní turnaj UFC 280 v Abú Dhabí vyvrcholil korunovací nového krále lehké váhy. Uvolněný pás v divizi do 70 kilogramů se pokusil znovu získat Brazilec Charles Oliveira, který o něj v květnu letošního roku přišel kvůli nesplnění váhového limitu při obhajobě. Poslední roky Oliveira sbíral jednu výhru za druhou, tentokrát ale narazil. Boj jasně ovládl Dagestánec Islam Makhachev, který po dominantním výkonu ukončil Brazilce v druhém kole na submisi (arm-triangel choke) a stal se tak novým šampionem.

27. září 2022 6:00 Čas čtení 8:31 Jak začít s MMA? Nemusíš se bát, že tě na prvním tréninku vykostí Jiří Procházka Jak začít s MMA? Nemusíš se bát, že tě na prvním tréninku vykostí Jiří Procházka

Úspěch je to mimo jiné mimořádný i kvůli tomu, že právě Charles Oliveira je v UFC největším ukončovatelem na submise, Makhachev si s ním ale poměrně hravě poradil. Už před zápasem byl Dagestánec favoritem na výhru. Ve své kariéře prohrál jen jednou a v tuto chvíli má na kontě 11 výher v řadě. Sérii 11 vítězství za sebou měl až do soboty i Oliveira.

Islam Makhachev je týmovým kolegou a kamarádem bývalého šampiona UFC lehké váhy Khabiba Nurmagomedova. Ten v rohu Makhacheva na sobotním turnaji nemohl chybět a byl prvním, kdo jej po výhře objal. 

Makhachev před bojem přiznal, že Nurmagomedov je ještě přísnějším koučem, než byl jeho otec Abdulmanap. Jak se ale zdá, všechna dřina se vyplatila a Makhachev po Nurmagomedovi symbolicky převzal pochodeň. Islam Makhachev za svůj výkon dostal i finanční bonus za nejlepší výkon večera. 

Ostře sledovaný turnaj si nenechal ujít ani známý Hasbulla, kterému se přezdívá „Mini Khabib“. Ten mimochodem sám před nedávnem prohlásil, že s organizací UFC podepsal několikaletou smlouvu.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený UFC (@ufc)

Na stejném turnaji zápasil po více než roční pauze Uzbek Makhmud Muradov, který po třech kolech prohrál s Brazilcem Borralhem na body 3:0. Muradov má nyní v UFC tři výhry a dvě porážky.

Hlavním předzápasem se na UFC 280 stala titulová bitva v bantamové váze mezi současným šampionem Aljamainem Sterlingem a bývalým šampionem T.J. Dillashawem. Americký bojovník s jamajskými kořeny pás obhájil a Dillashawa ukončil na TKO. Dillashaw šel do zápasu s poraněným ramenem, které si v průběhu zápasu vykloubil, i přesto ale bojoval a tlaku Sterlinga se snažil vzdorovat. Nakonec mu ale v druhém kole podehl.

Domů
Sdílet
Diskuse