Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tereza Šnajdrová
23. října 2022 8:55
Čas čtení 0:48

Rusové masivně útočí na ukrajinské energetické objekty, 1,5 milionu lidí je bez elektřiny

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Rusové masivně útočí na ukrajinské energetické objekty, 1,5 milionu lidí je bez elektřiny
Zdroj: TASR/AP

Ruské raketové útoky se zaměřily na energetické objekty. V devíti regionech země nefunguje elektřina.

Rusové masivně útočí na ukrajinské energetické objekty. Bez elektřiny se ocitlo 1,5 milionu lidí žijících ve Volyňské, Rovenské, Charkovské, Chmelnycké, Kirovohradské, Čerkaské, Záporožské, Oděské a Mykolajivské oblasti. Podle ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského byla většina ruských raket a dronů sestřelena, informují BBC a CNN.

21. října 2022 18:30 Čas čtení 3:02 Fotoreportáž: „Česká republika je symbolem neřešení klimatické krize.“ V Praze proběhla východoevropská stávka za klima Fotoreportáž: „Česká republika je symbolem neřešení klimatické krize.“ V Praze proběhla východoevropská stávka za klima

Rusko zahájilo nové masivní útoky, které směřují na ukrajinské energetické objekty, v neděli ráno. Na 1,5 milionu lidí žijících ve Volyňské, Rovenské, Charkovské, Chmelnycké, Kirovohradské, Čerkaské, Záporožské, Oděské a Mykolajivské oblasti se ocitlo bez elektřiny.

Ruské síly měly během dne vypálit na Ukrajinu 40 raket a měly provést 16 útoků pomocí dronů. Podle Zelenského se většinu ruských raket a dronů povedlo sestřelit, ale Ukrajina nemá možnosti, aby zlikvidovala všechny. „Samozřejmě zatím nemáme technické možnosti sestřelit 100 % ruských raket a útočných dronů. Postupně k tomu dospějeme – s pomocí našich partnerů. Jsem o tom přesvědčen,“ řekl Zelenskyj. 

Náměstek starosty města Lvov Serhij Kiral v sobotu uvedl, že ruskou strategií je poškodit ukrajinskou kritickou infrastrukturu ještě před zimou, aby se válka přenesla do oblastí mimo frontovou linii.


„Čím více úspěchů budou mít ukrajinské ozbrojené síly na frontě, tím horší to bude pro lidi na domácí frontě, protože Rusko udělá vše pro to, aby se zaměřilo na civilisty a kritickou infrastrukturu,“ uvedl.

Domů
Sdílet
Diskuse