Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tereza Šnajdrová
23. října 2022 18:40
Čas čtení 0:51

Kanye West obvinil Quentina Tarantina z krádeže nápadu na film Nespoutaný Django

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Kanye West obvinil Quentina Tarantina z krádeže nápadu na film Nespoutaný Django
Zdroj: Getty Images/Oliver Contreras – Pool

Tarantino ani Jamie Foxx na rapperovo obvinění nereagují.

Kanye West se na sebe opět snaží upoutat pozornost. Rapper v novém rozhovoru pro pořad Piers Morgan Uncensored obvinil režiséra Quentina Tarantina a herce Jamieho Foxxe z krádeže nápadu na film Nespoutaný Django. West prý s Tarantinem mluvil o svém konceptu Djanga pro videoklip k písni Gold Digger a režisér z toho následně udělal film, píše NME.

22. října 2022 10:06 Čas čtení 0:50 Balenciaga ukončila spolupráci s Kanyem Westem Balenciaga ukončila spolupráci s Kanyem Westem

Kanye West v pořadu Piers Morgan Uncensored prohlásil, že mu Quentin Tarantino ukradl nápad a natočil podle něj snímek Nespoutaný Django. „Quentinu Tarantinovi a Jamiemu Foxxovi jsem nápad na Djanga ukázal já. Měl to být videoklip k písni Gold Digger, ale Tarantino z toho udělal film,“ řekl West. Tarantino ani Foxx na obvinění nereagují. 

Údajnou krádež nápadu rapper více nerozvinul. Místo toho mluvil o svobodě projevu a o tom, že filmový otrokář (kterého ztvárnil Leonardo DiCaprio) používal rasové urážky, ale zároveň není považován za rasistu. West tak reagoval na události z posledních týdnů, kdy byl kritizován za antisemitské výroky. Za rasistické je prý nepovažuje, a pokud tím někoho urazil, „omlouvá“ se mu.

Film Nespoutaný Django vydělal jen na pokladnách kin více než 425 milionů dolarů (10,5 miliardy korun), a stal se tak Tarantinovým komerčně nejúspěšnějším filmem vůbec. Videoklip k písni Gold Digger nakonec neměl s otrokářstvím nic společného a vystupovaly v něm pin-up dívky pózující na fiktivních titulcích časopisů.

Domů
Sdílet
Diskuse