Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tereza Šnajdrová
22. října 2022 10:06
Čas čtení 0:50

Balenciaga ukončila spolupráci s Kanyem Westem

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Balenciaga ukončila spolupráci s Kanyem Westem
Zdroj: Flickr/Celebs Journey/volně k užití

„Balenciaga již nemá žádný vztah ani žádné plány na budoucí projekty spojené s tímto umělcem,“ uvedlo vedení módního domu.

Módní dům Balenciaga oficiálně přerušil spolupráci s rapperem Kanyem Westem. Učinil tak v důsledku antisemitských příspěvků a další kontroverzních komentářů, ke kterým se v posledních měsících Ye uchýlil. Rapper v tomto roce přišel také o spolupráci s oděvní značkou Gap a o rozvázání kolaborace uvažuje i adidas, informují CNN a WWD.

17. října 2022 11:10 Čas čtení 5:27 Od dealování cracku přes postřelení až po cenu Grammy a kontroverze. Toto je legendární rapper 50 Cent Od dealování cracku přes postřelení až po cenu Grammy a kontroverze. Toto je legendární rapper 50 Cent

„Balenciaga již nemá žádný vztah ani žádné plány na budoucí projekty spojené s tímto umělcem,“ uvedlo vedení společnosti. Podle WWD se k rozvázání spolupráce s Kanyem Westem mělo uchýlit v důsledku antisemitských příspěvků rappera a jeho dalších kontroverzních komentářů.

Kanye West
Zdroj: Getty Images for Universal Music Group/Kevin Mazur

West si byl se značkou Balenciaga velmi blízký, stejně jako s jejím kreativním ředitelem Demnou Gvasaliou. Gvasalia, stejně jako šéf Balenciagy Cédric Charbit, se měli zúčastnit kontroverzní módní přehlídky pařížského fashion weeku, na níž West představil triko „White Lives Matter“. Jen pár dní poté byly Kanyeho sociální sítě omezeny kvůli antisemitskému obsahu.

9. října 2022 12:30 Čas čtení 1:03 Instagram omezil účet Kanyemu Westovi. Rapper měl sdílet příspěvky s rasistickým a antisemitským podtextem Instagram omezil účet Kanyemu Westovi. Rapper měl sdílet příspěvky s rasistickým a antisemitským podtextem

Kanye West jen před pár měsíci ukončil spolupráci s módním domem Gap, pod nímž prodával svoji populární řadu Yeezy Gap. Společnost prý ale údajně „nedodržovala podmínky“ a partnerství skončilo. Generální ředitel značky Gap však své zaměstnance informoval o tom, že to byla právě společnost, kdo se rozhodl spolupráci ukončit. „Naše vize nejsou v souladu,“ mělo stát v interním e-mailu. 

O ukončení spolupráce s Kanyem Westem údajně uvažuje také adidas.  

Domů
Sdílet
Diskuse