Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Ondřej Jarůšek
23. října 2022 v 16:04
Čas čtení 0:33

Zemřel herec a dabér Otmar Brancuzský, hrál i v oscarovém Koljovi

Kategorie:
News
Uložit Uložené

Otmar Brancuzský se dožil 66 let.

Ve věku 66 let zemřel v sobotu herec a dabér Otmar Brancuzský. O jeho skonu v neděli informoval server iDNES s odvoláním na rodinu herce, jeho úmrtí potvrdil i Činoherní klub v Praze na svých stránkách

Brancuzský se objevil v desítkách filmů. Vedlejší roli ztvárnil například ve známých snímcích jako Kolja z roku 1996, jenž získal Oscara a Zlatý glóbus za nejlepší neanglicky mluvený film, či Báječná leta pod psa z roku 1997.

Otmar Brancuzský se narodil v Jihlavě, vyučil se jako knihař, později vystudoval fotografii a grafiku. Od roku 1990 byl profesionálním hercem a jeho kroky směřovaly do Horáckého divadla v Jihlavě. Později působil v Klicperově divadle či divadle ABC, byl také členem pražského Činoherního klubu.

Kromě výše zmíněných snímků se objevil také ve filmech jako Lotrando a Zubejda, Jak básníci neztrácejí naději, Podvraťáci a v řadě dalších. 

Otmar Brancuzský
Zdroj: Profimedia
Domů
Sdílet
Diskuse