Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. října 2022 9:30
Čas čtení 6:05
Denisa Šútorová

Užij si halloweenskou párty jako Rhaenyra Targaryen, Doctor Strange či Marilyn Monroe. Vybrali jsme pro tebe osm největších trendů

Užij si halloweenskou párty jako Rhaenyra Targaryen, Doctor Strange či Marilyn Monroe. Vybrali jsme pro tebe osm největších trendů
Zdroj: CinemArt SK
MÓDA MÓDA
Uložit Uložené

Sáhneš-li po těchto kostýmech, Halloween 2022 budeš mít zaručeně památný. Inspirací na něj ti budou zejména filmy a seriály.

Halloween je svátek, který rozděluje svět na dva tábory. Jsou ti, kteří si bez něj neumí představit podzim, a pak ti, kteří ho nazývají nepotřebným americkým svátkem. Jedno je však jisté. Halloween je skvělou příležitostí k tomu, jak se pobavit s kámoši, a to v originálním, strašidelném či pořádně sexy kostýmu. Kromě toho ti fotky i vzpomínky zůstanou navždy a jsme si jisti, že na nich chceš vypadat skvěle. 

Královnou halloweenských kostýmů je nepochybně topmodelka Heidi Klum. Pro svůj kostým udělá cokoli, i když to znamená sedět v křesle dlouhých sedm hodin. Byla už upírem, červenou čarodějnicí, Shrekovou Fionou, ale i starou babičkou. Modelka má na tento svátek jeden metr a jedno pravidlo: vypadat k nepoznání.

heidklum, halloween
Zdroj: Youtube/MsMojo

Totéž pravidlo uznává i Katy Perry, která byla v roce 2016 téměř věrnou kopií Hillary Clinton. Celebrity, zejména ty v Hollywoodu, mají zkrátka Halloween v malíčku. Vybrali jsme osm tipů na halloweenský kostým inspirovaný slavnými osobnostmi, ale i letošními filmy.

V Refresheru ti pravidelně přinášíme různé módní články a inspirace outfitů ze zahraničí i domácí scény. Více podobných článků o módě najdeš v této sekci. Tvorbu kvalitních výstupů můžeš podpořit prostřednictvím klubu Refresher+, a všechny články si tak přečteš bez omezení.

1. Marilyn Monroe 

Pokud máš stále v živé paměti desítky Harley Quinn, které pobíhaly po městě, letos budeš na každém rohu potkávat Marilyn Monroe. S nedávno vydaným filmem Blonde, který vznikl pod režisérskou taktovkou Andrewa Dominika s božskou Anou de Armas v hlavní roli, se celý svět opět ponořil do života legendy, která se v 50. letech 20. století v Hollywoodu proslavila svými hereckými schopnostmi, charismatem a širokým úsměvem. V té době chtěla být každá žena jako ona, ale ani dnes tomu není jinak.

marilyn monroe
Zdroj: Flickr/Metropolitan Transportation Authority of the State of New York

Pokud se chceš inspirovat legendárními šaty z archivů a šatníku Marilyn, pak máš několik možností. Nejznámějším modelem jsou právě bílé šaty od designéra Williama Travilla, které ve filmu Slaměný vdovec vlají nad větrákem newyorského metra. Tato scéna se postarala o jeden z největších momentů filmové historie. Pokud chceš být více nóbl, pak klidně sáhni po růžové róbě a rukavičkách, ve kterých herečka zpívá „Diamonds Are a Girl's Best Friend“. Nezapomeň proto ani na pořádně masivní náhrdelník. Diamantové doplňky, náušnice a náhrdelníky jsou jedním z největších trendů letošní sezóny.

2. Barbie a Ken

Nový film Barbie v hlavní roli s Margot Robbie a Ryanem Goslingem (v roli Kena) je sice plánován až na příští rok, ale fanoušci po celém světě se už teď nemohou dočkat. Čekání si můžeš zkrátit navlečením se do kostýmu barbie a kena, který bude žhavým hitem Halloweenu 2022. 

Doporučeno
TOP 15 triček s krátkým rukávem na jaro a léto. Trendy jsou minimalismus i výrazné grafiky TOP 15 triček s krátkým rukávem na jaro a léto. Trendy jsou minimalismus i výrazné grafiky 23. dubna 2024 16:30

Během léta uniklo pár fotek z natáčení filmu, kde Margot a Ryan natáčejí v outfitech modelu barbie od Mattela z roku 1994 (Hot Skatin' Doll). V létě vyšla i plavková kolekce The Funboy x Barbie swimwear. Léto je pryč a s ním i pravidla. S nejznámější panenkou světa a frajerem kenem můžeš být čímkoli. Doktorkou, vědkyní, sexy barbie na pláži, retro či rockovou hvězdou.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Margot Robbie (@margotrobbieofficial)


Stále nevíš, jak být dokonalou barbie? Inspiruj se Ritou Orou, která si k růžovým průsvitným šatům, kožené bundě a korunce nezapomněla vzít ani plyšového pejska. Svého kena Jay-Zho k sobě nápaditě sladila i Beyoncé.

barbiecore, barbie, ken, beyonce, jayz
Zdroj: Instagram/Beyoncé

Zpěvačka se předvedla v kostýmu a krabici pro barbie v životní velikosti s nápisem „Black Barbie“ a Jay-Z se zase ukázal jako ken v krabici „40th anniversary Ken“. Svým módním počinem se tak spolu oba se svou mini barbie Blue (Blue Ivy) stali hitem internetu v roce 2016. Retro outfity a trend barbie je ovšem zpět a letos máš jedinečnou příležitost uchopit jej po svém.

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 123745 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemčení?

  • Jak na kostým celé rodiny či party.
  • Které celebrity se ukázaly v kostýmu čarodějnice a proč letos není klišé.
  • Kterými filmovými dvojicemi se mohou inspirovat páry.
  • Co si obléct, pokud chceš jít v kostýmu Elvise Presleyho.
  • Které postavy tě na Halloween inspirují nejen oblečením, ale také make-upem či účesy.
Domů
Sdílet
Diskuse