Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Adéla Ježková
25. října 2022 11:49
Čas čtení 0:39

WhatsApp zaznamenal několikahodinový výpadek po celém světě

Kategorie:
News
Uložit Uložené
WhatsApp zaznamenal několikahodinový výpadek po celém světě
Zdroj: Flickr.com/@Senado Federal

V úterý došlo k rozsáhlému výpadku komunikační aplikace WhatsApp. Uživatelé nemohli aplikaci používat i několik hodin.

Chod aplikace WhatsApp byl v úterý ovlivněn několikahodinovým výpadkem všech komunikačních služeb. Uživatelé nemohli přijímat ani odesílat zprávy či hovory. Na obrazovce se objevovalo jen oznámení „připojuji se“, píše The Verge

Problémy se týkaly uživatelů po celém světě. Twitter proto zaplavil hashtag #whatsappdown a výpadku se týkalo na 70 000 tweetů a stovky memů. Tisíce hlášení zaznamenal také server Down Detector.

„Jsme si vědomi toho, že někteří lidé mají s aplikací v současné době problémy a pracujeme na tom, abychom WhatsApp pro všechny co nejrychleji obnovili,“ uvedl mluvčí společnosti Meta Joshua Breckman v prohlášení pro server.

Aplikace začala fungovat po několika hodinách 

Kolem 11:30 SELČ ovšem začaly služby opět fungovat. Uživatelé WhatsAppu v České republice by tak již neměli evidovat žádné problémy.

Výpadky služby WhatsApp jsou stále relativně vzácné, ale mají zásadní dopad na komunikaci po celém světě. Podle serveru Independent se jedná o největší chatovací platformu na světě s více než dvěma miliardami aktivních uživatelů měsíčně a třetí největší sociální platformu po Facebooku a YouTube.

Domů
Sdílet
Diskuse