Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
TASR
28. října 2022 14:27
Čas čtení 0:31

V Rusku výrazně stoupl prodej léků proti depresi

Kategorie:
News
Uložit Uložené
V Rusku výrazně stoupl prodej léků proti depresi
Zdroj: TASR/Alexei Nikolsky, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Podle nejnovějších statistik byl v Rusku zaznamenán vyšší prodej antidepresiv a léků na uklidnění. Zatím není jasné, zda to souvisí s vojenskou invazí na Ukrajině.

V Rusku se od začátku letošního roku prodalo mnohem více léků proti depresi než loni. Do konce září se v zemi prodalo 8,4 milionu balení antidepresiv v hodnotě přibližně 1,9 miliardy korun, což je o 48 procent více než za stejné období v roce 2021. Výdaje vzrostly o 70 procent, informuje TASR.

29. října 2022 8:04 Čas čtení 0:45 Stop diskusím o LGBT+ v Rusku? Nový návrh homofobního zákona kritizuje i Úřad OSN pro lidská práva Stop diskusím o LGBT+ v Rusku? Nový návrh homofobního zákona kritizuje i Úřad OSN pro lidská práva

Agentura DPA konstatuje, že zatím není jasné, zda nárůst užívání antidepresiv v Rusku souvisí s důsledky invaze ruských sil na Ukrajinu, kterou ruský prezident Vladimir Putin rozpoutal 24. února.

Z uvedené statistiky vyplývá, že od doby, kdy Kreml v únoru spustil vojenskou ofenzívu na Ukrajině, byl zaznamenán nárůst prodeje antidepresiv zejména v ruských velkoměstech.

V přepočtu na počet obyvatel evidují nejvyšší spotřebu těchto léčiv v Moskvě, Petrohradu a také v Moskevské oblasti. Kromě toho se výrazně zvýšila i spotřeba pilulek na uklidnění.

Domů
Sdílet
Diskuse