Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Jakub Paulík TASR
28. října 2022 18:11
Čas čtení 0:33

Ukrajina již sestřelila více než 300 dronů použitých Ruskem. Ostřelování nás nezlomí, prohlásil prezident Zelenskyj

Kategorie:
Zajímavosti
Uložit Uložené
Ukrajina již sestřelila více než 300 dronů použitých Ruskem. Ostřelování nás nezlomí, prohlásil prezident Zelenskyj
Zdroj: Íránská armáda

Írán dodání dronů nadále odmítá.

Ukrajině se dosud podařilo sestřelit více než 300 dronů Šáhid-136. S informací přišel mluvčí vzdušných sil Jurij Ihnat, píše The Guardian. I když jde o drony íránské výroby, vedení země dodávky zbraní Rusku vyloučilo. Režim ruského prezidenta Vladimira Putina útočí sebevražednými drony hlavně na energetickou infrastrukturu Ukrajiny. Informuje o tom TASR.

28. října 2022 16:54 Čas čtení 0:50 Bruselský Čurající chlapeček byl na počest založení Československa oblečený do tradičního modrotisku Bruselský Čurající chlapeček byl na počest založení Československa oblečený do tradičního modrotisku

Ani tyto útoky na elektrárny však podle ukrajinského prezidenta Volodomyra Zelenského nezlomí jejich ducha. „Ostřelování nás nezlomí – slyšet nepřítelovu hymnu na naší půdě je strašnější než nepřítelovy rakety na naší obloze. Tmy se nebojíme,“ prohlásil prezident.

Bezpečnostní expert Michael Kofman z organizace Center for Naval Analyses se k útokům drony vyjádřil pro CNN. „Velký efekt má rozhodně ekonomická únava z útoků na dostupnost ukrajinské elektřiny před příchodem zimy, stejně jako udržování války v celé zemi,“ řekl o ruských pohnutkách. Zařazení dronů označil za taktiku používání „raket pro chudáky“. 

Domů
Sdílet
Diskuse