Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tereza Patočková
30. října 2022 20:20
Čas čtení 0:57

Twitter po převzetí Elonem Muskem zaplavily nenávistné příspěvky. Použití slova na N vzrostlo o stovky procent

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Twitter po převzetí Elonem Muskem zaplavily nenávistné příspěvky. Použití slova na N vzrostlo o stovky procent
Zdroj: TASR/AP

Vedoucí oddělení bezpečnosti a integrity Twitteru Yoel Roth uvedl, že vedení Twitteru obsahové zásady nezměnilo, ale bylo vystaveno organizovanému úsilí, aby si lidé mysleli, že ano.

Twitter byl po převzetí společnosti Elonem Muskem zasažen trollí kampaní – více než 50 000 tweetů ze 300 účtů bombardovalo platformu nenávistným obsahem. Platforma uvedla, že se stala terčem útoků, jejichž cílem bylo vyvolat v uživatelích dojem, že Twitter upustil od svých zásad týkajících se obsahu nebo je oslabil poté, co nejbohatší muž světa minulý týden koupil společnost za 44 miliard dolarů. Informoval o tom server Guardian.

Vedoucí oddělení bezpečnosti a integrity Twitteru Yoel Roth uvedl, že vedení Twitteru obsahové zásady nezměnilo, ale bylo vystaveno organizovanému úsilí, aby si lidé mysleli, že ano. 

29. října 2022 19:09 Čas čtení 1:01 Bývalí šéfové Twitteru mají nárok na odstupné ve výši přes 120 milionů dolarů Bývalí šéfové Twitteru mají nárok na odstupné ve výši přes 120 milionů dolarů
Elon Musk
Zdroj: Getty Images/Maja Hitij

Yoel Roth v neděli na Twitteru dále uvedl, že společnost zaznamenala obrovské množství tweetů zveřejněných malým počtem účtů, které obsahovaly urážky a další hanlivé výrazy. Uvedl, že šlo o více než 50 000 tweetů, které opakovaně používaly jedno urážlivé slovo a které pocházely z pouhých 300 účtů.

Roth uvedl, že většina z těchto účtů nebyla autentická a uživatelé, kterých se to týkalo, byli zabanováni. „Přijali jsme opatření k zákazu uživatelů zapojených do této trollingové kampaně – a v následujících dnech budeme nadále pracovat na řešení této situace, aby byl Twitter bezpečný a příjemný pro všechny,“ napsal.

Washington Post s odkazem na analýzu Network Contagion Research Institute (NCRI) informuje, že 12 hodin po převzetí Twitteru Elonem Muskem došlo k nárůstu používání slova na N o 500 procent.

Na internetu po trollí kampani začaly kolovat zvěsti, že se uživatelé na útoku domlouvali na fóru 4Chan, které je známé pro svou oblibu mezi extremisty.

Domů
Sdílet
Diskuse