Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tereza Šnajdrová
2. listopadu 2022 8:32
Čas čtení 0:43

Zemřel Robert Peňažka, významný reklamní stratég a autor oblíbené vánoční reklamy na Kofolu

Kategorie:
News
Uložit Uložené

Legendární reklamní stratég, zakladatel agentury Kaspen a majitel studia Yinachi zemřel po dlouhé nemoci. Bylo mu 50 let.

Ve věku 50 let zemřel reklamní stratég, zakladatel agentury Kaspen, majitel studia Yinachi a autor legendární vánoční reklamy na Kofolu Robert Peňažka. Stalo se tak 1. listopadu 2022 v důsledku dlouhé nemoci, informují Marketing&Media a Blesk

2. listopadu 2022 7:31 Čas čtení 1:06 Fiala: Milost pro Babiše bych nepodepsal Fiala: Milost pro Babiše bych nepodepsal

Robert Peňažka byl opravdovým mistrem svého oboru. Jeho nápady můžeš znát z reklam pro firmy Oskar, Kofola nebo Budvar. Současně však participoval i na dalších projektech, přičemž jedním z nich byla i kultovní série knih Kmeny od Vladimira 518.

Talentovaný kreativec zemřel ve věku 50 let v důsledku dlouhodobé nemoci. 

peňažka
Zdroj: Jedna čtvrť/propagační materiál

Jeho reklamu na Kofolu zná snad každý Čech. Na televizní obrazovky se poprvé dostala v roce 2003, avšak u diváků natolik zabodovala, že se stala vánoční stálicí. „Ne, ne, já nemusím, já už ho vidím!“ říká v ní holčička, na kterou se řítí divočák. 

„U Kofoly vůbec nebyl záměr vytvořit legendární kampaň, ale záměr byl přijít s dobrou vánoční kampaní. To je ta hlavní ingredience. Když to uděláš dobře, tak se ti to vrátí a má to šanci stát se legendou,“ vzpomínal v roce 2020 Peňažka na legendární reklamu, která se zaryla do srdcí mnoha Čechů a Češek.

Domů
Sdílet
Diskuse