Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tereza Šnajdrová
2. listopadu 2022 13:46
Čas čtení 0:49

Nocleženka za 100 korun pomáhá lidem bez domova přečkat zimu. Takto se můžeš zapojit i ty

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Nocleženka za 100 korun pomáhá lidem bez domova přečkat zimu. Takto se můžeš zapojit i ty
Zdroj: Unsplash/Clay LeConey/volně k použití

Armáda spásy spustila sedmou sezónu projektu Nocleženka. Zapojit se do pomoci můžeš také, je to snadné.

Venku začíná být sychravo, příroda se připravuje na mrazy a stejně tak lidé bez domova. Armáda spásy proto spustila sedmou sezónu projektu Nocleženka, do kterého se můžeš zapojit i ty. Za 100 korun můžeš zakoupit poukaz, díky kterému bude moci jeden člověk přečkat noc v teple a bezpečí noclehárny.

10. dubna 2022 19:54 Čas čtení 1:36 Muž bez domova vlastním tělem chránil teenagerky před střelbou v americkém Sacramentu Muž bez domova vlastním tělem chránil teenagerky před střelbou v americkém Sacramentu

Noční teploty začínají klesat k nule, a než se nadějeme, budou tu mrazy. Právě ty komplikují životy lidem bez domova, pro které se zima stává těžko snesitelnou. Pomocnou ruku jim podává Armáda spásy, která se dlouhodobě snaží navrátit lidi bez domova do běžného života, ale než se tak stane, potřebuje i tvoji pomoc.

Armáda spásy dnes spustila sedmou sezónu projektu Nocleženka. Lidé mohou za 100 korun zakoupit poukaz, díky kterému bude mít jeden člověk bez domova možnost strávit noc v teple a bezpečí noclehárny. Obdarovaný navíc dostane polévku s pečivem, teplý čaj, bude mu umožněno provést hygienu a svou situaci bude moci zkonzultovat se sociálním pracovníkem. 

Pokud se chceš do projektu zapojit, nákup Nocleženky můžeš jednoduše provést na webu Armády spásy. „Ke každé transakci je přidělena jedna Nocleženka. Nocleženky předáváme sociálním pracovníkům, kteří je předají lidem v nouzi. Po zakoupení Nocleženky vám do několika dní pošleme potvrzovací e-mail s poděkováním a informacemi o fungování projektu,“ hlásá web projektu.

Domů
Sdílet
Diskuse