Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vojtěch Vanda
2. listopadu 2022 18:31
Čas čtení 1:12

20 dolarů za ověřený účet na Twitteru? Nas*at, platit mají oni mně, píše Stephen King

Kategorie:
Zajímavosti
Uložit Uložené
20 dolarů za ověřený účet na Twitteru? Nas*at, platit mají oni mně, píše Stephen King
Zdroj: WireImage/Leigh Vogel

Slavný spisovatel není fanouškem posledních zpráv, podle kterých by nový majitel Twitteru Elon Musk chtěl zpoplatnit verifikaci na sociální síti. Na začátku týdne se mluvilo až o 20 dolarech za měsíc (496 korun).

Stephen King odmítá platit za verifikovaný účet na Twitteru měsíční poplatky. Vyjádřil se tak na síti v pondělním tweetu. Podle jeho názoru by sociální síť měla jemu platit za jeho prezenci, což se ale nestane. Návrh na měsíční platbu ověřených účtů přišel se změnou vlastnictví sociální sítě, když ji odkoupil miliardář Elon Musk.

2. listopadu 2022 9:43 Čas čtení 0:56 Elon Musk zpoplatní ověření účtu na Twitteru. Bude to stát 200 korun na měsíc Elon Musk zpoplatní ověření účtu na Twitteru. Bude to stát 200 korun na měsíc

Kingovi se nelíbila zpráva, s níž přišel web The Verge v neděli. Web uvedl, že se sociální síť chystá zpoplatnit verifikační ikonku u jména poplatkem 20 dolarů za měsíc (496 korun). „Mám platit 20 dolarů měsíčně za to, abych si udržel modrou ikonku? Nas*at, platit mají oni mně. Pokud se to zavede, jsem pryč,“ uvedl ve tweetu, který si získal obrovskou oblibu. Srdíčko mu věnovalo přes 520 tisíc uživatelů. 

Na to ale zareagoval sám nový majitel sítě. „My ale nějak musíme platit účty,“ odpověděl na tweet Musk. „Twitter se nemůže spolehnout pouze na inzerci. Co třeba 8 dolarů?“ dal nabídku. To je zhruba 200 korun měsíčně.

Diverzifikace příjmů sociální sítě by byla určitě namístě, jenže benefit pro uživatele je opravdu malý. Musk by musel počítat s velkým odlivem verifikovaných uživatelů, možným nárůstem dezinformačních účtů, a to nejen influencerů, ale například i vládních organizací. Navíc by si ověřovací ikonku mohl koupit každý.

Musk se však rozhodl

Pokud jsi u nás na webu již od rána, víš, že Musk stejně k poplatku za verifikaci přistoupil. Informovali jsme o tweetu Muska, v němž uvedl, že cena za verifikaci článku bude 8 dolarů za měsíc, tedy zhruba 200 korun. 

„Současný systém pánů a sedláků, kteří jsou rozděleni modrým odznáčkem, je nesmysl,“ řekl zakladatel SpaceX a šéf Tesly. „Sílu lidem! Modrý odznáček za osm dolarů měsíčně,“ dodal.

Zpět
Sdílet
Diskuse